Diakonissestiftelsens genbrugsbutik i Valby lukker

28. juni 2018

Efter to år på Valby Langgade er det blevet besluttet at lukke Diakonissestiftelsens genbrugsbutik. På Frederiksberg lever Loppeshoppen med genbrug og upcykling videre i fuldt flor.

Diakonissestiftelsens genbrugsbutik på Valby Langgade slutter med manér. I august er der ophørsudsalg med afslutning til Valby Kulturdage. Foto: Aida Ebrahimi

Af Karen Grønkjær Kjeldsen // kakj@diakonissen.dk

Diakonissestiftelsens genbrugsbutik i Valby lukker, da det ikke har været muligt at få butikken til at give overskud. 

"Et underskud betyder, at vi ikke kan gøre så meget for sårbare grupper, som vi ønsker. Overskud fra vores genbrugsbutikker støtter bl.a. kor for psykisk sårbare, mentorordning for SOSU-elever og sociale aktiviteter på vores plejehjem," fortæller adm. direktør Anne Mette Fugleholm, der roser de frivilliges store indsats i Valby-butikken: 

"De frivillige i Valby har gjort et stort stykke arbejde, og har fået opbygget et varmt fællesskab, som vi gerne vil løfte videre til vores aktiviteter på Frederiksberg. Vi hjælper dem derfor med at finde andre steder at bruge deres engagement." 

Genbrugsbutikken i Valby lukker med manér: I august er der ophørsudsalg, og de sidste åbningsdage bliver til Valby Kulturdage den 31. august og 1. september. 

"Vi er fortsat taknemmelige for donationer til butikkerne både på Frederiksberg og i Valby," påpeger Anne Mette Fugleholm og tilføjer: 

"Genbrug og upcyckling skal forsat udvikles som en vigtig aktivitet på Diakonissestiftelsen. Men nye tiltag og projekter vil vi centrere på Frederiksberg, hvor Diakonissestiftelsens brand er stærkere efter 45 år med genbrug i Loppeshoppen og hvor vi har større lokaler både på hjørnet af Peter Bangs Vej og i kælderen på Sdr. Fasanvej."

 

Fakta

Diakonissestiftelsens genbrugsbutik Loppeshoppen på hjørnet af Søndre Fasanvej og Peter Bangs Vej åbnede i 1975 og er dermed en af Danmarks ældste butikker med salg af genbrugstøj.

Den består af to afdelinger. Hjørnebutikken med dametøj og kælderbutikken med herretøj, bøger og inventar.

Her kan du finde mere information om Loppeshoppen og muligheden for at blive frivillig.

Du kan også følge de to butikker på sociale medier og læse mere om Valby Langgades ophørsudsalg:

Facebook 
Loppeshoppen Frb
Loppeshoppen Valby

Instagram
Loppeshoppen_Frb
Loppeshoppen_Valby