Diakonissestiftelsen understøtter frivillighedskulturen på tværs af europæiske lande

5. oktober 2016

To volontører fra Frankrig og Italien er de næste ni måneder bosat på Diakonissestiftelsen, hvor de arbejder frivilligt med aktiviteter for studerende på SOSU-skolen.

For en måned siden ankom to volontører, der skal bo og arbejde på Diakonissestiftelsen i ni måneder som en del afEuropean Voluntary Service”(EVS), EU-kommissionens Erasmus+ program for frivillige. De to engagerede volontører, som UC diakonissestiftelsen har rekrutteret til at planlægge aktiviteter på SOSU-skolen, er Annaëlle Monhardt fra Frankrig og Isabel DiDato fra Italien.


Volontørerne, fra venstre: Isabel DiDato og Annaëlle Monhardt

Europæiske samarbejder i mere end 25 år
I 2016 er det tredje gang, UC Diakonissestiftelsen huser volontører rekrutteret via EVS. Tidligere har Diakonissestiftelsen været administratorer på ordningen ”Diakoniåret” i mere end 25 år, hvor volontører fra hele Europa blev modtaget og sendt ud i frivilligt arbejde på andre institutioner. Da Diakoniåret blev nedlagt for 3 år siden, valgte UC Diakonissestiftelsen at fortsætte det vigtige arbejde med frivillighed på tværs af Europa.

Rektor for UC Diakonissestiftelsen, Kim Petersen, udtaler:

”Vi tilbyder volontørerne en kulturoplevelse ved at invitere dem til at bo og arbejde frivilligt i Danmark i ni måneder. Vi tilbyder dem opgaver, hvor de er værdifulde for os og for vores elever – og det er vigtigt, fordi frivillighed er en væsentlig del af Diakonissestiftelsens arbejde.”

Sociale aktiviteter for SOSU-eleverne
Formålet med at deltage i volontørprogrammet er at udvide paletten af tilbud til eleverne på SOSU-skolen, hvor volontørerne har til opgave at give liv til studiemiljøet. Indtil videre har de to piger fortsat skolens samlingspunkt “Café Jorden” og en torsdagsbar, som tidligere volontører har taget initiativ til. Derudover har de startet en bog-udveksling, hvor de studerende kan bytte bøger – og pønser desuden på at afholde filmaftener samt ”community lunches”, hvor alle medbringer en ret til fælles frokost.

Den italienske volontør, Isabel DiDato, fortæller om sin interesse for projektet:

“I think it is interesting to interact with other young people from a different culture and also I was attracted to the city and the Country – I am especially attracted to countries from northern Europe.”

Franske Annaëlle Monhardt, tilføjer hvorfor EVS oplevelsen er vigtig:

“I think the EVS program is a great opportunity because it’s an opportunity to stay in other European countries – even for the European Union to be part of trying to understand other cultures and for the countries to cooperate with each other. Also you don’t need to know the language before you come. It is an opportunity to learn other languages.”

De første fire måneder af deres ophold får volontørerne dansktimer to gange ugentligt samt et online sprogkursus. Herefter kan de vælge at fortsætte, hvis de har lyst.

Annaëlle Monhardt og Isabel DiDato er blevet præsenteret for projektet på Diakonissestiftelsen via VISA Année Diaconale i Strasbourg og Diaconia Valdese i Torre Pellice. Samarbejdet med disse organisationer bidrager til en bevarelse af Diakonissestiftelsens relationer til de kirkelige netværk.

Om Erasmus+
Erasmus+ er EU's uddannelsesprojekt for almen uddannelse, erhvervsrettet grund- og efteruddannelse samt ungdom og idræt. Herunder tilhører European Voluntary Service programmet, der arrangerer rejser specifikt for unge mellem 17 og 30 år med det formål at deltage i frivillige projekter i perioder fra 2 uger op til 12 måneder.

Læs mere om Erasmus+ her: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/

Læs portrætter