Diakonissestiftelsen udpeger sekretariatschef fra egne rækker

13. september 2022

Dorte Fog er ny chef for Ledelsessekretariatet på Diakonissestiftelsen pr. 1. oktober. Hun har været ansat siden 2011 og har stået i spidsen for jubilæum, større tværorganisatoriske projekter, strategi- og lederudvikling.

Dorte Fog er nyudnævnt chef for Ledelsessekretariatet. Foto: Thomas Wittrup.

Af Karen Grønkjær Kjeldsen // kakj@diakonissen.dk

“Det var et helt naturligt valg at pege på Dorte Fog, da vi skulle finde en ny chef for Ledelsessekretariatet. Hun kender både organisationen og dens ledere forfra og bagfra, har stærke værdier til fælles med Diakonissestiftelsen og er meget vellidt,” siger adm. direktør Anders Mørk Hansen.

Dorte Fog blev ansat i 2011 til at stå for markeringen af Diakonissestiftelsens 150-års jubilæum og fik hurtigt organisationen under huden. Siden da har hun lavet organisations- og ledelsesudvikling, hvor hun blandt andet har været tovholder for ledergruppen og er i øjeblikket dybt involveret i at udvikle Diakonissestiftelsens strategi for fremtiden.

En dreven organisationsudvikler

Det var derfor heller ikke en svær beslutning for hende at sige ja, da den tidligere chef for Ledelsessekretariatet, Mette Fjording, valgte at søge nye udfordringer for at hellige sig arbejdet med bæredygtighed i rådgivningsvirksomheden WSP.

“Diakonissestiftelsen er en fantastisk organisation, hvor medmenneskeligheden lever lige fra børnehuse til hospice. Jeg har nydt at være med til at udvikle organisationen indtil nu, og jeg glæder mig til at tage yderligere ansvar. Mit udgangspunkt er, at alle i organisationen er vigtige medspillere for at udvikle kerneopgaven,” siger Dorte Fog.

Mette Fjording fratræder til udgangen af september og vil glidende overdrage ansvaret til Dorte Fog. Der bliver afholdt afskedsreception den 23. september.

Mere om job på Diakonissestiftelsen

Blå bog

  • Dorte Fog er uddannet folkeskolelærer og har desuden diplomuddannelse i projektledelse og organisationsudvikling samt er certificeret coach fra Ledernes Kompetenceudviklingscenter.

  • Dorte Fog har været ansat på Diakonissestiftelsen siden 2011 og har været projektleder på forskellige strategiske projekter inden for organisations- og ledelsesudvikling. Tidligere har hun arbejdet som sognemedhjælper i Mørkhøj Kirke og som folkeskolelærer.

  • Dorte Fog har mere end 25 års ledelses- og organisationserfaring fra civilsamfundsorganisationer.

  • Ved siden af jobbet er hun landsformand for Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF.

  • Hun bor i Herlev og er gift med Stig Fog, der er selvstændig konsulent inden for fundraising og kommunikation, hvor han blandt andet arrangerer Danmarksindsamlingen. Sammen har de to børn.