Diakonissestiftelsen støtter fællesskabet med gave til dronningen

17. april 2020

Hendes Majestæt Dronning Margrethe 2. pegede selv på Danske Sømands- og Udlandskirker som modtager af en donation i forbindelse med sin fødselsdag. En modtager med et stærkt værdifællesskab med Diakonissestiftelsen.

Ud over at dele værdifællesskab er DSUK (tv.) og Diakonissestiftelsen (i baggrunden) også naboer på Frederiksberg. Foto: Thomas Wittrup

Af Thomas Wittrup // thwi@diakonissen.dk

Diakonissestiftelsens protektor H.M. Dronningen havde på grund af den aktuelle corona-krise valgt at aflyse store dele af den planlagte fejring af sin 80 års fødselsdag. Ikke desto mindre betød dagen i en tid med corona-krise meget for rigtig mange – også på Diakonissestiftelsen, som er et af H.M.s protektorater.

“Det er fællesskabet, som bærer os gennem denne krisetid. Selv om vi holder afstand, rykker vi sammen og finder styrke hos hinanden og i det stærke værdifællesskab, som er Diakonissestiftelsen. Et fællesskab som understøttes af H.M.s protektorat. Dronningen er jo netop i denne tid en samlende figur, som udtrykker en særlige styrke forankret i et historisk og forenet Danmark,” siger adm. direktør Anne Mette Fugleholm.

Diakonissestiftelsens bestyrelse og direktion besluttede derfor, at gaven til dronningen skulle være en donation til et andet af dronningens protektorater. H.M. udpegede selv Danske Sømands- og Udlandskirker (DSUK) – en organisation, der på samme måde som Diakonissestiftelsen, arbejder med fællesskabet som mål ud fra et folkekirkeligt grundlag.

”Vi har med glæde modtaget beskeden om, at Fonden Den danske Diakonissestiftelse har doneret et beløb til Danske Sømands- og Udlandskirker efter ønske fra Hendes Majestæt Dronning Margrethe 2. Donationer er helt afgørende for vores arbejde med at udsende danske præster til at betjene de danske menigheder i udlandet. Som folkefærd rejser vi ud som aldrig før, både i arbejdes øjemed og privat. Og når danskere rejser ud, følger den danske kirke med. Også langt væk hjemmefra er der behov for markering ved livets store begivenheder som dåb, konfirmation og vielse, men i særdeleshed også som mødested for danskere og dermed båndet til fædrelandet,” siger generalsekretær og udlandsprovst Pia Sundbøll fra DSUK.

H.M. Dronningens fødselsdag blev fejret og markeret mange steder på Diakonissestiftelsen. Blandt andet på organisationens to plejehjem, hvor dronningen nyder stor popularitet. Her var der flag og kage og mange fulgte med i dagens begivenheder på tv.

Fakta:

  • Diakonissestiftelsen er en nonprofit erhvervsdrivende fond, der ledes af en professionel bestyrelse og har over 500 medarbejdere på Frederiksberg og i Gentofte samt 250 frivillige.

  • Diakonissestiftelsen driver børneinstitutioner, uddannelsescenter, social psykiatri, plejehjem, hjemmepleje, hospice, genbrugsbutikker og kirke, og har ca. 150 boliger til studerende, seniorer og ældre samt erhvervslejemål for ca. 90 sundhedsfaglige og kirkelige lejere.

  • Diakonissestiftelsen har over 150 års erfaring i at uddanne og drage omsorg for mennesker.

Læs mere om dronningens protektorat