Diakonissestiftelsen fylder 160 år

22. maj 2023

I dag starter en helt særlig uge på Diakonissestiftelsen: På fredag kan vi nemlig fejre 160-års jubilæum, og det markerer vi de næste fem dage.

Billedet viser et telt foran en stor rød bygning.

I anledning af Diakonissestiftelsens 160 års jubilæum er der opstillet et festtelt foran hovedindgangen. Foto: Thomas Wittrup.

Af Flemming Schultz // flsc@diakonissen.dk

På fredag d. 26. maj er det 160 år siden Diakonissestiftelsen blev stiftet af Dronning Louise.

I ugen op til jubilæet markerer vi årsdagen med morgensang, koncert, foredrag, cirkus, festgudstjeneste og meget mere.

Mandag morgen skød adm. direktør Anette Christoffersen jubilæumsugen i gang med morgensang i det store telt.

I 1863 grundlagde den daværende kronprinsesse det, der i dag er en moderne og førende velfærdsaktør. Diakonissestiftelsen har fornyet sig og er fulgt med tiden gennem alle årene og leverer velfærdsydelser til mennesker i alle aldre - fra starten af livet, og til det slutter: Fra vuggestue, børnehaver, professions- og SOSU-uddannelser til socialpsykiatri for unge voksne, hjemmehjælp, aflastningspladser og hospice.

Diakonissestiftelsens historiske bygninger på Frederiksberg rummer i dag også et væld af erhvervslejemål. Tusindvis af mennesker har hver dag deres gang i vores bygninger.

Vores kerneværdier er stadig forankret i medmenneskelighed, ordentlighed og kvalitet. Vi vil gøre en positiv forskel for alle, der har brug for os – og altid med udgangspunkt i det enkelte menneskes situation, behov, håb og ønsker. Derfor er vores motto: Vi ser altid mennesket. Sådan var det i 1863, og sådan er det også i dag.

Billedet viser en menneskeflok i et stort telt.

Korleder Simon Garnæs Jansfort ledte de fremmødte i to smukke morgensange. Foto: Thomas Wittrup.

Billedet viser en kvinde med en mikrofon i hånden.

Adm. direktør Anette Christoffersen byder velkommen til morgensag. Foto: Thomas Wittrup.

Fakta

  • Diakonissestiftelsen er en nonprofit erhvervsdrivende fond, der ledes af en professionel bestyrelse og har cirka 450 medarbejdere på Frederiksberg og i Gentofte samt 220 frivillige.

  • Diakonissestiftelsen driver børneinstitutioner, uddannelsescenter, social psykiatri, plejehjem, hjemmepleje, hospice, genbrugsbutikker og kirke, og har  boliger til studerende og seniorer samt erhvervslejemål for ca. 90 sundhedsfaglige og kirkelige lejere.

  • Diakonissestiftelsen har 160 års erfaring i at uddanne og drage omsorg for mennesker.