Diakonissestiftelsen fejrer SOSU-uddannelsens 25 års jubilæum

10. oktober 2016

SOSU-uddannelsen fylder 25 år og i den anledning fejres et kvart århundrede med uddannelse i livskvalitet! Diakonissestiftelsen har deltaget i jubilæumsarrangement på Københavns Rådhus d. 5. oktober og fejrer begivenheden på SOSU-skolen d. 12.oktober.

Det rungede højt i hallen på Københavns Rådhus om eftermiddagen d. 5. oktober, hvor både elever, ansatte og SOSU-uddannede slog ørene ud og lyttede til flotte taler af organisationsformænd samt sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns kommune, Ninna Thomsen, i anledning af SOSU-uddannelsens jubilæum.

En stor tak til alle
Sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns kommune, Ninna Thomsen, bød alle hjerteligt velkommen i Rådhushallen med en tale, der understregede social- og sundhedsuddannelsernes vigtighed for samfundet. Vi har brug for SOSU-hjælpere og SOSU-assistenter, og deres arbejde er prisværdigt.

Blandt talerne var også Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden; Jeppe Rosengård Poulsen, formand for danske SOSU-skoler og Karen Stæhr, sektorformand i FOA, der alle udviste SOSU-uddannede stor tak for den enorme indsats, der ligger i alt fra mere omfattende pleje til den lille sociale interaktion med samfundets borgere.

Medaljeoverrækkelse og fortællinger ved Lotte Heise
Medaljer, gaver og blomster blev af Lotte Heise overrakt til SOSU-hjælpere og SOSU-assistenter, der gennem de sidste 25 år har vist, at de er blandt de ypperste til deres fag. Fra sin egen personlige erfaring med hjælp under morens sygdom, banker Lotte Heises hjerte særligt for SOSU’er. Der var derfor kun lovprisende ord og stor respekt fra medaljeoverrækkeren, til medaljemodtagerne der var indstillet af kolleger og pårørende for deres faglige kompetencer, evne til at holde overblik samt empati og omsorg.

Medaljevinderne var:

  • Jonna Laigaard – kirurgisk afdeling på Farsø Sygehus, Aalborg Universitetshospital
  • Mette Blunck – Røde Kors Plejehjemmet i Sorø kommune
  • Marianne Rasch – Psykiatrisk sygehus i Middelfart
  • Anja Ask Jørgensen – Hjemmeplejen i Vest i Allingåbro, Norddjurs kommune
  • Lærke Berit Hansen – Hjemmeplejen Indre By, Østerbro, Københavns Kommune

Jubilæumsfejringen blev afsluttet ved indslag fra rapperen Per Vers, der kreativt brugte ord som ”livsduelighed” og vendinger om SOSU i sin ”Rap Up”.

Jubilæumsfest på Diakonissestiftelsens SOSU-skole

Også på Diakonissestiftelsen vil der blive gjort en dyd ud af at fejre alle SOSU-helte. Onsdag d. 12. oktober inviteres alle medarbejdere, direktion, bestyrelse og elever samt uddannelsesudvalg til lagkage og festtaler, afholdt af blandt andet rektor, Kim Petersen og administrerende direktør på Diakonissestiftelsen, Anne Mette Fugleholm. 

Diakonissestiftelsen glæder sig, udover jubilæet, også over, at UC Diakonissestiftelsens SOSU-skole er blevet godkendt i udbuddet om erhvervsuddannelser. Det betyder, at Styrelsen for undervisning og kvalitet under Ministeriet for børn, undervisning og ligestilling, har godkendt SOSU-skolen til fortsat at udbyde sine erhvervsuddannelser.

Med den nye reform for erhvervsuddannelser, der træder i kraft pr. 1. januar 2017, udbyder SOSU-skolen ikke længere en trindelt SOSU-uddannelse, men to nye erhvervsuddannelser Social- og sundhedshjælper samt Social- og sundhedsassistent.

SOSU-skolen glæder sig til fortsat at uddanne hverdagens SOSU-helte – forhåbentlig 25 år mere!

Se billeder fra jubilæumsfesten på Københavns Rådhus: