Diakonissestiftelsen får en ’fagdirektør’

10. maj 2021

Direktionen på Diakonissestiftelsen bliver i en periode på halvandet år udvidet med en ’fagdirektør’. Bagtanken er at give en ny administrerende direktør de bedste muligheder for at komme ind i organisationen og at give den samlede direktion muskler til den fortsatte udvikling.

En smilende kvinde sidder ved et skrivebord.

Janne Elsborg er ny i rollen som fagdirektør, men gammelkendt på Diakonissestiftelsen. Foto: Thomas Wittrup.

Af Karen Grønkjær Kjeldsen // kakj@diakonissen.dk

Den 1. maj var første arbejdsdag for Diakonissestiftelsens nye fagdirektør, Janne Elsborg. Selvom titlen og rollen føles ny, er organisationen velkendt. Siden 2012 har hun siddet i Diakonissestiftelsens bestyrelse, som hun nu træder ud af. Dermed kan hun sammen med siddende finansdirektør Claus Pedersen bidrage med stabilitet og kendskab til organisationen, der fra 1. juni får Anders Mørk Hansen som ny administrerende direktør.

”Jeg har glædet mig meget til det nye samarbejde med alle på Diakonissestiftelsen. Jeg glæder mig til, at kunne understøtte Anders og aflaste Claus, og jeg kommer med en bred ledelsesmæssig erfaring og sundhedsfaglighed i bagagen,” fortæller Janne Elsborg, der med tidligere titler som bl.a. hospitalsdirektør, vicedirektør og flere bestyrelsesposter har stået i spidsen for både hospitalsdrift, uddannelse og byggeri.

”Min baggrund i Diakonissestiftelsens bestyrelse betyder, at det ligger mig meget på sinde at fastholde og styrke bindeleddet mellem de mange dygtige ledere og medarbejdere og bestyrelsen og sikre input begge veje. Vi har en helt unik organisation med en stærk historie og stærke kerneværdier, og jeg er meget fokuseret på, at disse er synlige og lever i alle vores relationer,” siger hun.

Kræfter til ledelse

Den konkrete arbejdsdeling mellem de tre medlemmer af direktionen skal drøftes nærmere, når Anders Mørk Hansen tiltræder. Men udgangspunktet er, at Janne Elsborg bliver kontaktdirektør for flere brugerrettede områder såsom hospice, plejehjem, hjemmepleje og Hvide og Gule Hus.

”Covid19 har givet mange ekstra driftsopgaver, også for direktionen. Det er blevet synligt, at vi kan bruge flere kræfter i ledelsen for at sikre, at vi fortsat er på forkant med udvikling af velfærdsområdet. Jeg glæder mig til at møde ledere og medarbejdere den kommende måned og få deres input til, hvordan jeg bedst kan understøtte deres opgaver, og til hvordan vi i en ny direktion kan fastholde og udvikle Diakonissestiftelsens strategi,” erklærer Janne Elsborg.

Direktionen på Diakonissestiftelsen efter 1. juni:

  • Adm. direktør Anne Mette Fugleholm, uddannet cand.med, MHM, Ph.D. har sidste arbejdsdag den 23. juni.

  • Adm. direktør Anders Mørk Hansen, uddannet cand.polit., tidligere kommunaldirektør Halsnæs Kommune tiltræder 1. juni.

  • Fagdirektør Janne Elsborg, ansat til udgangen af 2022, Sygeplejerske SD, MPA, tidligere vicedirektør Hvidovre Hospital.

  • Finansdirektør Claus Pedersen (siden 2012), uddannet cand.merc.aud., tidligere adm. direktør Arresødal Privathospital.

  • Diakonissestiftelsen ledes af en professionel bestyrelse. Formand for bestyrelsen er Mogens Madsen.

  • Diakonissestiftelsen er en non-profit erhvervsdrivende fond med over 155 års erfaring i at uddanne og drage omsorg for mennesker.

Mere om direktionen