Diakonissestiftelsen fylder 154 år

26. maj 2017

Siden d. 26. maj 1863 har Diakonissestiftelsen leveret omsorg og pleje til syge og sårbare mennesker. Vi fejrer, at endnu et år i diakoniens tegn er gået.

154 år efter Kronprinsesse Louise grundlagde Diakonissestiftelsen, er organisationen stadigvæk en af Danmarks førende velfærdsleverandører - og det er vi stolte af.

Det hele startede som hospital og søsterhjem i et lille hus på Smallegade, og i dag har Diakonissestiftelsen hovedsæde i smukke bygninger på Peter Bangs Vej på Frederiksberg, ligesom vi har et plejehjem og bofællesskab i Gentofte Kommune ned mod Gentofte sø. Dagligt leverer vi omsorg, pleje og rehabilitering af høj faglig kvalitet i form af hjemmehjælp, plejehjem, bofællesskaber for psykisk sårbare, hospice, udgående hospiceteam og mere til. Vi skaber børn med et sundt selvværd og uddanner fremtidens sundhedspersonale, der både udvikler stærke faglige kompetencer og medmenneskelige værdisæt.

Medmenneskelighed spreder sig også i vores omfattende frivillighed og sociale arbejde. En stor udviklingsplan er rammen om den fysiske udbygning og en moderne ramme om Diakonissestiftelsens mange tilbud. I 2016 begyndte vi byggeriet af seniorboliger i et helt unikt, fællesskabsfremmende miljø midt på Frederiksberg i synergi med børneinstitutioner, kirkelige og kulturelle tilbud og et kommende moderne sundhedshus.

Vi udvikler os kontinuerligt, og i takt med samfundets efterspørgsel bestræber vi os på at skabe de bedste rammer om vores ydelser, så vi kan fremme det enkelte menneskes livskvalitet. I de kommende år vil vi fortsat modernisere og udbrede vores tilbud indenfor uddannelse, sundhed, omsorg og pleje - og skabe nye tilbud, som matcher fremtidens behov.

Onsdag d. 24. maj blev Diakonissestiftelsen først fejret i Emmauskirken med fællessang, solo af sygeplejerskestuderende Anna og tale ved præst og fagchef i Center for Kirke og Kultur, Henny Kvist. Henny Kvist havde en refleksion om Diakonissestiftelsen som værende en mangfoldig buket blomster med forskellige farver, dufte og udtryk. Buketten indeholder flere blomster, fagcentre, der tilsammen står stærkt og skaber synergi som en del af et tværfagligt, mangfoldigt fællesskab. En smuk refleksion, der favner Diakonissestiftelsens værdier; medmenneskelighed, faglighed, ordentlighed, synergi og nytænkning.

Efter fejringen var der kransenedlæggelse og kaffebord i Dronningegården. I alt deltog ca. 200 mennesker i fødselsdagsfejringen, heriblandt studerende, ansatte m.fl.

Fremtiden

Er du interesseret i at vide mere om vores fremtidsplaner, kan du lære mere her:
Diakonissestiftelsens udviklingsplan - UP2020

Fortiden

Vil du lære vores historie bedre at kende, kan du læse mere eller se en film om Diakonissestiftelsen her:
Historien

 

Galleri