Hospice indvies 8. april

6. april 2016

Drømmen om et nyt hospice tog for alvor form, da Diakonissestiftelsen i juni 2013 satte pen til papir og begyndte at transformere drømmen i ord og billeder i et tæt samarbejde med Nord Architects.

Med årene var det daværende hospice vokset ud af sine hyggelige, men snævre rammer, og da Diakonissestiftelsen i 2012 indgik aftale med Region Hovedstaden om at udvide fra 10 til 16 pladser, blev det besluttet at opføre et nyt hospice.

Omgivelserne er fortsat den smukke, historiske hovedbygning med sundhedsuddannelser til den ene side og et villakvarter med boliger, børneinstitutioner og en skole til den anden side – hospice er blot flyttet få huse længere hen ad Dronningensvej.

Det nye hospice er opført som første etape af Diakonissestiftelsens udviklingsplan, som bl.a. også omfatter 47 seniorboliger og et sundhedshus. En donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond har desuden gjort det muligt at opføre et byggeri af høj kvalitet med sans for alle de små detaljer, der kan give mennesker en oplevelse af at blive set og favnet på en kærlig og professionel måde. Region Hovedstaden, Augustinusfonden og en række andre fonde har ligeledes bidraget til at kunne realisere drømmen om et nyt hospice midt i den pulserende storby.

Diakonissestiftelsen har i mere end 150 år været pioner inden for udvikling af sygeplejen i Danmark, og i 1997 var vi blandt de første til at åbne et hospice, hvor alvorligt syge og døende patienter kan få lindrende behandling og pleje.

Indvielsen og den efterfølgende reception for medarbejdere og andre vigtige relationer af huset finder sted fredag den 8. april fra kl. 14-17. 


For pressemeddelelse og pressefoto:
Presse og nyheder

Foldere i pdf
Hospice - om byggeriet
Et nyt hospice - fra drøm til virkelighed

Informationsfolder - hospice:
Diakonissestiftelsens Hospice - Smukke og hjemlige omgivelser midt i storbyen