Diakonissestiftelsen deltager i DemensDagene 2017

8. maj 2017

Center for Kirke og Kultur sætter fokus på aldring, værdighed og demens

D. 8.-9. maj 2017 taler Diakonissestiftelsen om demens ved de nationale DemensDage, hvor ca. 1200 fagfolk fra hele landet deltager. I udstillerområdet står projektleder, Benedikte Preuthun Mortensen, samt præst og chef for Center for Kirke og Kultur, Henny Kvist, klar til at præsentere Diakonissestiftelsens erfaringer med omsorg og pleje af mennesker med demens.

Benedikte Mortensen og Henny Kvist i dialog ved DemensDagenes poster-udstilling

DemensDagene 2017 blev åbnet af ældreminister Thyra Frank, der blev budt velkommen af Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Thyra Frank italesatte vigtigheden af den enkelte persons værdighed, og Sophie Hæstorp Andersen fortalte om om Sundheds- og ældreministeriets nationale handlingsplan for at gøre Danmark et mere demensvenligt samfund, hvor mennesker med demens og deres pårørende kan leve et trygt og værdigt liv.

Handlingsplanen opstiller tre nationale mål for demensindsatsen frem mod 2025:

  • Danmark skal have 98 demensvenlige kommuner
  • flere mennesker med demens skal udredes og 80 procent skal have en specifik diagnose
  • en forbedret pleje- og behandlingsindsats skal nedbringe forbruget af antipsykotisk medicin blandt mennesker med demens med 50 procent frem mod år 2025

Vi arbejder bredt med demensområdet

Henny Kvist og Benedikte Mortensen arbejder selv praksisnært med demens og glædes derfor over det store fokus på demens disse dage. Både Diakonissestiftelsens to plejehjem, hjemmepleje, uddannelsescenter og kirke samarbejder om at skabe værdige vilkår for personer med demens. Center for Kirke og Kultur arbejder bl.a. med sansegudstjenester for demente på plejehjem.

Som noget særligt lavede Diakonissestiftelsen i 2016 et partnerskab med Alzheimerforeningen om at udvikle demensvenligt plejehjem samt at uddanne medarbejderne i hjemmeplejen til at spotte tidlige tegn på demens.

Læs Diakonissestiftelsens Hjemmepleje sætter sammen med Alzheimerforeningen fokus på demens

Om DemensDagene

DemensDagene er en årlig tværfaglig konference om demens, hvor flere end 1000 fagfolk fra hele landet mødes over to dage. DemensDagene 2017 afholdes i Tivoli Hotel- og Kongrescenter den 8.-9. maj.

Lær mere:

Nationalt Videnscenter for Demens - DemensDagene 2017

 

Galleri