Borgmesterbesøg på Social- og sundhedsuddannelserne

10. august 2021

SOSU-uddannelserne har i dag haft prominent besøg af borgmester Simon Aggesen og vicedirektør Torben Lauren fra Frederiksberg Kommune, der bød velkommen til nye elever og selv prøvede kræfter med faget.

Borgmesteren prøver førstehjælp på en dukke.

Simon Aggesen i aktion med at redde livet på en dukke.

Tekst og fotos: Karen Grønkjær Kjeldsen // kakj@diakonissen.dk

Hele seks nye hold havde første skoledag i går på Social- og sundhedsuddannelserne; fire grundforløbshold, et social- og sundhedsassistent-hold og et social- og sundhedshjælper-hold. I den anledning bød både Frederiksberg Kommunes borgmester, Simon Aggesen, og rektor Kim Petersen hjerteligt velkommen i faget.

”I er helt utroligt efterspurgte, og det er meget værdsat, at I går i gang med uddannelsen. Alle nye social og sundhedshjælper- og -assistentelever er ansat i Frederiksberg Kommune som en del af uddannelsen, så kommunen, borgmesteren og vi glæder os sammen over, at I valgte netop os,” sagde rektor Kim Petersen.

En mand taler i mikrofon.

Rektor Kim Petersen bød velkommen til gæster og SOSU-elever.

Borgmester Simon Aggesen takkede også eleverne for deres valg af uddannelse.

”Vi glæder os til at tage imod jer i praktikforløb, og det er ikke kun jer, der lærer af det. Med nye øjne kommer nye syn, og med nye syn kommer nye nuancer og muligheder for at gøre tingene bedre. Så husk at sige højt, hvad I tænker, når I kommer ud i praktik,” sagde han.

Efterfølgende var borgmesteren og vicedirektøren selv ’i praktik’ på uddannelsen sammen med adm. direktør fra Diakonissestiftelsen Anders Mørk Hansen, rektor Kim Petersen og uddannelsesleder Louise Elmgaard Thiem og en række elev-guider.

En mand sidder med VR-briller på.

Adm. direktør Anders Mørk Hansen prøver VR-briller i uddannelsens øve-lejlighed.

De prøvede blandt andet VR-briller, der viste simulerede situationer med patienter i psykiatrien, fik testet deres evne til at vaske hænder og prøvede at yde førstehjælp på en dukke.

”Der er mere end nogensinde før behov for mennesker, der vil gøre en indsats for andre, som holder hovedet koldt og hjertet varmt på samme tid, og som er generøse med deres liv. Det er svært at være i frontlinjen, hvor de politiske prioriteringer mødes med borgernes behov og forventninger, som ikke altid passer sammen. Vi giver jer sammen med Frederiksberg Kommune et fundament for at fungere i den sammenhæng,” fastslog Kim Petersen.

Rektor Kim Petersen sammen med elevguiderne Kaya og Mathilde.

Fakta:

  • Der starter hvert år knap 200 elever på Diakonissestiftelsens SOSU-uddannelser. Læs om SOSU-uddannelserne.

  • SOSU-hjælper-uddannelsen varer ca. 1 år og 8 mdr. SOSU-assistent-uddannelsen varer ca. 3 år og 4 mdr.

  • SOSU-uddannelserne er opbygget af et grundforløb og et hovedforløb. Uddannelserne veksler mellem skole og praktik.

  • Diakonissestiftelsen har over 155 års erfaring i at uddanne og drage omsorg for mennesker.

Læs mere om SOSU-uddannelserne