Diakonissestiftelsen Peter Bangs Vej 5B 2000 Frederiksberg
> Tilbage til SOSU-uddannelsernes forside
Som SOSU-hjælper støtter og motiverer du den enkelte borger til at hjælpe sig selv mest muligt og skabe struktur i hverdagen. Digitale hjælpemidler og velfærdsteknologi er en naturlig del af dit arbejde, hvor du hjælper med personlig pleje, omsorg og praktiske opgaver.
På Grundforløb 2 går du mest i skole, men skal også i praktik.
Du lærer og får erfaring med:
Du afslutter Grundforløb 2 med en grundforløbsprøve og en prøve i et grundfag.
På hovedforløbet veksler du mellem skole og praktik. Inden du starter, skal du have en uddannelsesaftale.
I løbet af uddannelsen er du i to praktikforløb på plejehjem eller i hjemmeplejen. I skolen undervises du i forskellige områder og fag, f.eks. pleje og dokumentation, social- og sundhedssektoren, psykologi og kommunikation, rehabilitering og social- og sundhedsfaglig indsats. Derudover er der en række valgfri, uddannelsesspecifikke fag og valgfag.
Du lærer og får erfaring med:
Uanset hvilket job du får, skal du samarbejde med borgeren om at skabe et godt hverdagsliv. Du arbejder bl.a. med rengøring, personlig pleje og omsorg.
Her kan du få job:
SOSU-assistent
Som SOSU-hjælper kan du videreuddanne dig til SOSU-assistent med merit. Det betyder, at du kan få afkortet ca. et halvt år af SOSU-assistent uddannelsen, hvis du allerede er uddannet SOSU-hjælper.
AMU-kurser
Du kan også efteruddanne dig med AMU-kurser (kurser i arbejdsmarkedsuddannelse), der er kompetencegivende kurser, som udløser et uddannelsesbevis.
Læs mere om AMU her:
Uddannelsesguiden - Arbejdsmarkedsuddannelser
Akademiuddannelse
I enkelte tilfælde er der også mulighed for at tage en akademiuddannelse, der er videregående voksenuddannelse (VVU) for dem, som har fuldtidsjob, men gerne vil specialisere sig.
Læs mere om akademiuddannelser her: