Inden du søger optagelse

Inden du søger optagelse, skal du være opmærksom på, at der er forskel på, om du søger optagelse på et grundforløb eller et hovedforløb.

Grundforløb

Ønsker du at søge ind på Grundforløb 1 eller Grundforløb 2, er det Social- og sundhedsuddannelserne på Diakonissestiftelsen, der er ansvarlig for dit uddannelsesforløb. Det betyder, at du skal søge ind via www.optagelse.dk til en ungdomsuddannelse.

Næste Grundforløb 1 og 2 starter den 14. august 2023.

Søg optagelse her:

Du kan søge optagelse via linket www.optagelse.dk

Hvis du kommer direkte fra 9.-10. klasse, skal du logge ind med det UNI-login, du har fået fra din skole. Ellers skal du bruge dit NEM-ID.

Ansøgningsfrist til Grundforløb 2: 2. juni 2023.

OBS: Vi har optagelsesprøve i matematik den 12. juni og i dansk den 13. juni 2023 hvis du ikke kan dokumentere at du har bestået dansk og /eller matematik på 9. klasses niveau. 

Er du over 25 år og vil søge ind på Grundforløb 2 assistent med elevløn, så kontakt uddannelsesvejleder Signe Trap-Jensen på telefon: 61 97 45 01 eller mail: sitr@diakonissen.dk 

Hovedforløb

For at blive optaget på et Hovedforløb skal du være ansat som elev i en kommune. Det betyder, at du skal starte med at søge en læreplads som enten hjælper- eller assistentelev. Diakonissestiftelsens Social- og sundhedsuddannelser samarbejder med Frederiksberg kommune, der løbende slår elevstillinger op.

Elevstillinger i Frederiksberg Kommune:

Læs mere om elevstillinger her.

Arbejdsgivererklæring:

Se 'Arbejdsgivererklæring' her.

Elever, der har min. 8 måneders erfaring fra fx plejecenter eller hjemmeplejen bedes udfylde ovenstående arbejdsgivererklæring og uploade den sammen med ansøgningen.

Elevansvarlige i Frederiksberg kommune:

Leila Chéhadé

lech01@frederiksberg.dk

tel: 2898 3305

Helle Theil Jensen

heje32@frederiksberg.dk 

tel: 2898 5906

 

Læs også: