Inden du søger optagelse

Inden du søger optagelse, skal du være opmærksom på, at der er forskel på, om du søger optagelse på et grundforløb eller et hovedforløb.

Grundforløb

Ønsker du at søge ind på Grundforløb 1 eller Grundforløb 2, er det Social- og sundhedsuddannelserne på Diakonissestiftelsen, der er ansvarlig for dit uddannelsesforløb. Det betyder, at du skal søge ind via www.optagelse.dk til en ungdomsuddannelse.

Næste Grundforløb 2 starter den 24.januar 2022.

Søg optagelse her:

Du kan søge optagelse via linket www.optagelse.dk

Hvis du kommer direkte fra 9.-10. klasse, skal du logge ind med det UNI-login, du har fået fra din skole. Er du over 18 år, skal du bruge dit NEM-ID.

Ansøgningsfrist til Grundforløb 2: 1.november 2021.

OBS: Vi har optagelsesprøve i dansk den 13.december 2021 og i matematik den 14.december 2021 hvis du ikke kan dokumentere at du har bestået dansk og /eller matematik på 9. klasses niveau. 

Er du over 25 år og vil søge ind på Grundforløb 2 assistent med elevløn allerede på Grundforløbet, så kontakt uddannelsesvejleder Signe Trap-Jensen på tel: 6197 4501 eller mail: sitr@diakonissen.dk 

Hovedforløb

For at blive optaget på et Hovedforløb skal du være ansat som elev. Det betyder, at du skal starte med at søge en elevstilling som enten hjælper- eller assistentelev. Diakonissestiftelsens Social- og sundhedsuddannelser samarbejder med Frederiksberg kommune, der løbende slår elevstillinger op.

Elevstillinger i Frederiksberg Kommune:

Læs mere om elevstillinger her.

Arbejdsgivererklæring:

Se 'Arbejdsgivererklæring' her.

Elever, der har erfaring fra fx plejecenter eller hjemmeplejen bedes udfylde ovenstående arbejdsgivererklæring og medbringe den til skolen i forbindelse med Realkompetencevurdering.

Elevansvarlig i Frederiksberg kommune:

Leila Chéhadé

E-mail: lech01@frederiksberg.dk

Telefon: 28 98 33 05

 

Læs også: