Glædelig jul og godt nytår
Af administrerende direktør Anne Mette Fugleholm
Så nærmer julen sig, og vi vil gerne benytte lejligheden til at ønske alle en rigtig glædelig jul og godt nytår.

På Diakonissestiftelsen har det været et år fuld af forandringer og perspektiver for de kommende år. I 2016 næsten firedoblede vi kundegrundlaget i Diakonissestiftelsens Hjemmepleje, indviede nybygget hospice med plads til 16 patienter, afholdte stor konference: ”Frivillighed som strategisk valg”, åbnede ny genbrugsbutik i Valby, påbegyndte byggeri af 47 seniorboliger og vi satte demens øverst på dagorden.


Læs mere: Glædelig jul og godt nytår

47 seniorboliger på vej
Området bag Diakonissestiftelsens smukke, røde hovedbygning er for tiden en byggeplads. 47 nye seniorboliger, der skal stå færdig i efteråret 2017, er ved at blive til virkelighed. Her vil de kommende beboere blive en del af et fællesskab. Både 'det lille fællesskab' med de andre seniorer og 'det store fællesskab' med resten af Diakonissestiftelsen.
Læs mere

SOSU i fuld fart
25 års jubilæum, ny uddannelsesreform og Skills mesterskaber – der er gang i SOSU-skolen på UC Diakonissestiftelsen. Helt centralt er det også, at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet under Ministeriet for børn, undervisning og ligestilling har godkendt SOSU-skolen til fortsat at udbyde sine erhvervsuddannelser.
Læs mere

Brugere får det markant bedre via narrativ terapi
Diakonissestiftelsens Sundhedscenter Det Hvide Hus i Gentofte er i øjeblikket en succeshistorie på et område, hvor det ellers ofte ikke er de positive historier, der er flest af. Ved hjælp af fortællinger og gruppesamtaler er det på tre måneder lykkedes deltagerne i et forløb at tage det første skridt ud i en virkelighed, der længe har føltes uopnåelig
Læs mere

Frivillighed er også strategi
Diakonissestiftelsen har igennem de sidste 18 måneder, med støtte fra TrygFonden, forsket i og udviklet værktøjer til større styring af frivillighed i organisationer. Mere end 150 beslutningstagere og praktikere fra kommuner, kommunale og selvejende institutioner, fagforeninger og organisationer så på konferencen ”Frivillighed som strategisk redskab" de nye ledelsesværktøjer, der kan klæde organisationer på.
Læs mere

Studerende og brugere er inddraget i nyt banebrydende forskningsprojekt
Hvordan oplever brugere af hjemmepleje selv den hjælp, de får hver dag til at blive vasket? Foretrækker de et traditionelt bad med vand og sæbe, eller en velfærdsteknologisk løsning i form af badeservietter? Det har forskningsgruppen ReBUS, et unikt samarbejde mellem Frederiksberg Kommune og uddannelsescentret på Diakonissestiftelsen, undersøgt som én af de første i verden.
Læs mere

Fem duenåle ”vender hjem” 
Da Diakonissestiftelsens Hospice i maj 2016 flyttede i helt nye rammer med plads til 16 patienter, blev der ansat mange nye sygeplejesker. Heriblandt disse fem sygeplejersker, som efter endt uddannelse på Diakonissestiftelsen er tilbage igen. Få her svaret på hvorfor.
Læs mere

Bliv frivillig

  • i GivRum, Diakonissestiftelsens kreative værksteder. Læs mere
  • i Loppeshoppen i Vaby, Diakonissestiftelsens genbrugsbutik. Læs mere

 

Redaktion:
Kommunikationskonsulent Mette-Marie Davidsen
Digital kommunikationsmanager Christina Stjärnqvist

Ansvarshavende redaktør:
Administrerende direktør Anne Mette Fugleholm