Loppeshoppens kreative og sociale værksteder

Krealoppen, Værkstedsloppen og Planteloppen er Loppeshoppens værksteder. Loppeshoppens værksteder er som butikkerne, drevet af frivillige. Der er fokus på bæredygtighed og social ansvarlighed. Med værkstederne ønsker Diakonissestiftelsen at danne rammen for kreative fællesskaber på tværs af målgrupper, for både ressourcestærke og med plads til sårbarheder.

Værkstederne ligger i Diakonissestiftelsens genbrugsbutikker Loppeshoppen og arbejder på forskellig vis med materialer, der bliver doneret. De frivillige redesigner og giver tingene nyt liv og bruger alt fra garnrester og slidte cowboybukser til ødelagte småmøbler, der bliver malet og dekoreret. Stiklinger får nyt liv sammen med effekter, der ellers ikke kunne sælges. Herefter bliver de skønne varer, der produceres i værkstederne, solgt i Loppeshoppen på Frederiksberg.

Billedet viser to mænd i et værksted

Åbningstider

KREALOPPEN, Søndre Fasanvej 2, 2000 Frederiksberg

Der bliver hygget, snakket, syet, strikket og hæklet, når vi redesigner og fremstiller nye lækre produkter af brugt tøj og stof.
Kreativiteten fylder rummet og symaskinerne snurrer. Vi deler sy-fifs, nye idéer og hverdagsliv med hinanden.

Mandag kl. 14.30 - 16.30
Tirsdag kl. 10.00 - 15.00
Onsdag kl. 10.00 - 13.00
Torsdage i lige uger kl. 17.00 - 21.00

VÆRKSTEDSLOPPEN, Søndre Fasanvej 2B, 2000 Frederiksberg

Et rummeligt værksted, hvor vi mødes om at reparere, istandsætte og re-designe møbler m.v. Vi bruger vores hænder, vores evner og vores tid til gavn og glæde for andre.

Onsdag kl. 10.00 - 15.00 - kun for mænd
Fredag kl. 10.00 - 15.00 - for alle

PLANTELOPPEN, Peter Bangs Vej 5C

Planteloppen har værksted i Diakonissestiftelsens hovedbygning. Her får donerede stiklinger nyt liv sammen med genbrugseffekter, som ellers ikke kunne sælges.

Hvis du har grønne fingre og ønsker at være frivillig, kontakt frivillighed@diakonissen.dk

Workshops

Loppeshoppens værksteder afholder jævnligt kreative workshops, hvor man kan lære nye teknikker eller få nye ideer til kreative projekter.

Workshops bliver afholdt i Diakonissestiftelsens genbrugsbutikker Loppeshoppen efter lukketid. Vi har materialer og redskaber og byder som altid på kaffe og the.

Se mere på vores sociale medier, hvor du også kan følge med i, hvornår der bliver åbnet for tilmeldinger til kommende workshops.

Billedet viser en frivillig, der er ved at vælge stof.

Krealoppen holder også 'Sy for en sag', hvor en weekenddag bliver brugt til at redesigne. Billedet er fra en søndag i september 2022, hvor dagens tema var skjortekjoler. Foto: Lisa Nilsson.

Læs mere:

Bliv frivillig

Vil du være med i Loppeshoppens Værksteder eller høre mere? Så kontakt os på:

frivillighed@diakonissen.dk

Ved andre henvendelser kontakt leder af genbrug Trine Høst

Trine Høst

Trine Høst

Leder af genbrug og redesign
T: 60 11 17 95
E-mail: trho@diakonissen.dk