Danmarks første og eneste alterbrødsbageri

Diakonissestiftelsen har bagt alterbrød – også kaldet oblater – siden 1877. I gamle dage var det diakonisser, som stod for bagningen, hvilket var en yderst omstændelig proces, hvor brødet først blev bagt i et slags vaffeljern, herefter fugtet og udstandset, for til sidst at blive tørret i en ovn.  

Fra vores moderne alterbrødsbageri i dag og fuldautomatiske bagemaskine pakker vi ca. 20.000 alterbrød dagligt, hvilket svarer til godt 3 millioner alterbrød årligt. Alterbrødene bages usyret med økologisk mel, rismel, olie og vand. 

Vi leverer alterbrød til kirker i hele Danmark og til udlandet. 

Her kan du bestille brødet, og læse mere hvis du har lyst til at komme på rundvisning.


Opbevaring af alterbrød

Alterbrød er termolabile og skal derfor behandles med omhu, hvis de skal bevare sprødheden. Brødene skal opbevares tørt i rulle og plastikpose og ikke sammen med stærkt lugtende varer. Alterbrød er et fødemiddel og har derfor en vis holdbarhed. Vi anbefaler derfor, at man ikke bestiller brød til mere end ca. 1 år ad gangen.

Vi har dog gode erfaringer med langtids-opbevaring af alterbrød i dybfryser, blot man lader brødene ligge lufttæt i rulle og plastikpose under hele processen: Nedfrysning, opbevaring og optøning.

Behandling af alterbrødene
Det kan ikke anbefales at lade eventuelle overskydende brød blive liggende i oblatæsken efter endt gudstjeneste, da der ofte udvikles kondensvand inde i æsken, hvilket vil gøre brødene bløde og seje. Kom i stedet de overskydende brød i en rulle for sig selv - læg dem ikke tilbage sammen med nye brød, der endnu ikke har været ude af rullen; dette vil ødelægge alle brødene.

Således reddes fugtige brød
Hvis skaden skulle være sket, og De ønsker at tørre nogle brød, der er blevet bløde, kan De følge denne fremgangsmåde:
Læg brødene på en bageplade og sæt den i en forvarmet ovn på 80 grader. En tom rulle kan eventuelt lægges i ovnen til tørring. Bagetiden afhænger af, hvor fugtige alterbrødene er. Det foreslås at prøve med ca. 10 minutter, men hold endelig øje med brødene, så de ikke bliver brune. Springer brødene let på pladen efter tørringen, er de i orden. Lad brødene køle af og kom dem i den tomme, tørre rulle.
De fugtige brød kan også tørres i en mikrobølgeovn. Læg brødene i mikroovnen, dæk dem med et stykke køkkenrulle og giv dem 14 sekunder ved 750 watt

Bestilling

Alterbrød kan købes direkte fra en vore grossister. Du kan også bestille her. Mindste levering er to ruller. Alle priser er plus moms og fragt.

  • Ved køb af 12 ruller eller derunder er prisen kr. 140,- per rulle
  • Ved køb af mellem 20-40 ruller er prisen kr. 132- per rulle
  • Ved køb af 50 ruller og derover er prisen kr. 125,- per rulle


Bestil her

Kontrol

Alterbrødsbageriet har fået elite-smiley i forbindelse med Miljø- og Fødevareministeriets fødevarekontrol. Seneste kontrolrapport: 20. februar 2017.

   

Rundvisning

Har du lyst til at se alterbrødsbageriet? På Diakonissestiftelsens rundvisninger kommer du forbi bageriet, ser den store bagemaskine, får hele historien og selvfølgelig muligheden for at smage. 

Se mere om rundvisninger på Diakonissestiftelsen