Corona

Den alvorlige situation med COVID-19 har forandret meget i denne tid. Men der er stadigvæk et behov for hospiceydelser og vi modtager fortsat patienter til indlæggelse på Diakonissestiftelsens Hospice.

Vi gør alt, hvad vi kan, for at opretholde så normale tilstande som muligt, samtidig med at vi nøje følger myndighedernes anvisninger og tager alle nødvendige forholdsregler for at beskytte patienter, pårørende og personale mod mulig smitte.

Læs mere om blandt andet midlertidige besøgsregler i folderen her: Corona (pdf)

 

Kontakt Hospice:

Retningslinjer for patienter og pårørende på Diakonissestiftelsens Hospice kan ændre sig med kort varsel.

Har du spørgsmål om vores aktuelle retningslinjer, kan du ringe til os på tlf. 38 38 49 49 eller 38 38 49 50

Diakonissestiftelsen

Diakonissestiftelsen følger spredningen af ny coronavirus (COVID-19) og udviklingen i det nationale beredskab nøje og følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer på området.

Læs om Diakonissestiftelsens beredskab her (opdateret 26. okt. 2020)

Diakonissestiftelsens Hospice

Smukke, hjemlige omgivelser midt i storbyen


Diakonissestiftelsens Hospice, består af et hospice med plads til 16 patienter og et udgående hospiceteam (palliativt team) for hjemmeboende patienter bosiddende i Frederiksberg og Københavns Kommuner.

Diakonissestiftelsens Hospice og Diakonissestiftelsens Udgående Hospiceteam drives efter overenskomst med Region Hovedstaden. Det er således gratis for patienter at være indlagt på Hospice eller tilknyttet Hospiceteamet.

Om Hospice

Henvisningsblanket til Hospice (pdf)
Henvisningsblanket til Det Udgående Hospiceteam (pdf)

Artikler om Hospice

Filmen er produceret af Dansk Arkitektur Center - DAC til en udstilling i forbindelse med åbningen af BLOX.

Diakonissestiftelsens Hospice er et sted, hvor uhelbredeligt syge og døende mennesker tilbydes lindrende pleje og behandling. Stemningen på Hospice er kendetegnet af ro og nærvær, og kun specialuddannet personale tager sig af patienter og pårørende.

Vores formål er:

  • at tilbyde den bedst mulige lindrende pleje, behandling og omsorg, hvor helbredelse ikke skønnes muligt
  • yde hjælp til at leve med døden i vente
  • at yde de pårørende hjælp i forbindelse med familiemedlemmers eller venners sygdom og død.

Nogle patienter udskrives til eget hjem eller plejehjem, fordi plagsomme symptomer er blevet lindret, og almentilstanden blevet stabil igen.

 

 

Personale

Personalegruppen består af speciallæger, sygeplejersker, fysioterapeuter, hospicepræst, socialrådgiver, musikterapeut samt teknisk-administrativt personale. Personalet udgør det tværfaglige team og arbejder ud fra antagelsen om, at alles viden er nødvendig for at sikre det bedste forløb for patienten og dennes pårørende. Alle er med til at skabe et levende, tillidsfuldt og trygt miljø, som hjælper patienten til at leve så aktivt som muligt, også selvom det er et liv med døden i vente. 35 - 40 meget engagerede frivillige supplerer de professionelles indsats og er med at til at gøre en positiv forskel for alle på Hospice.

Mød Hugo Jensen, der er musikterapeut på Hospice. (Klik nederst i højre hjørne for fuldskærms-visning.)

Faciliteter

Hospice har 16 enestuer med eget bad og toilet. Værelserne er møblerede og holdt i lyse og rolige farver. Der er trådløst internetadgang, TV og musikanlæg. Derudover er der lyse og venlige fællesrum, som alle husets brugere er velkomne til at benytte. Til Hospice hører en tagterrasse og en indre gårdhave. Pårørende er velkomne hele døgnet og har mulighed for at overnatte på en sovesofa på patientstuen.

Personale og faciliteter

En særlig stemning

Hospice er en del af Diakonissestiftelsens samlede arbejde, der udføres på et folkekirkeligt grundlag. Brugere og gæster hæfter sig ofte ved, at der er 'noget særligt' over stemningen på Diakonissestiftelsen. En ro og et nærvær, som det kan være svært at finde andre steder. Måske fordi vi gennem 155 år har holdt fast i, at omsorgen for sjæl og legeme skal gå hånd i hånd.

Den oprindelige Diakonissestiftelsens Hospice blev etableret i 1997 som Danmarks 3. hospice og var således blandt pionererne.

Hvordan kommer man på hospice?

For at komme på hospice, skal Hospice bruge en lægehenvisning. Henvisning til Hospice eller det udgående hospiceteam kan foretages af alment praktiserende læger og andre læger, herunder sygehuslæger.

Hvordan kommer man på hospice?

Diakonissestiftelsens Udgående Hospiceteam

Nogle patienter ønsker at leve den sidste tid i eget hjem. Diakonissestiftelsens Udgående Hospiceteam yder lindrende pleje, omsorg og behandling til 20 hjemmeboende patienter i samarbejde med praktiserende læger og hjemmepleje. Hensigten er at skabe et sammenhængende forløb og bedst mulig livskvalitet ved at bringe hospiceomsorgen hjem til de patienter, som trods uhelbredelig sygdom ønsker at forblive i eget hjem.

Det Udgående Hospiceteam består af speciallæger, sygeplejersker og fysioterapeut.

Det er væsentligt, at patienten selv ønsker at komme i kontakt med Det Udgående Hospiceteam. Ligeledes skal patienten være orienteret om sin sygdom og vide, at den fremtidige pleje og behandling alene er af lindrende karakter.

Diakonissestiftelsens Udgående Hospiceteam

Kontakt

Diakonissestiftelsens Hospice
Dronningensvej 24
2000 Frederiksberg
Tel: 38 38 49 49
Fax: 38 38 49 40
E: hospice@diakonissen.dk

 

Det Udgående Hospiceteam
Dronningensvej 24
2000 Frederiksberg
Tel: 38 38 49 50
Fax: 38 38 49 40
E: hospice@diakonissen.dk

Helle Tingrupp

Helle Tingrupp

Hospicechef
E: heti@diakonissen.dk

Find vej

Parkering

Det kan være en udfordring at finde parkeringsplads ved hospice på selve Dronningensvej. Undtaget er de to handicapparkeringspladser mellem nr. 24 og 26. Vi henviser derfor alle, der kommer i bil, til at benytte den store parkeringsplads på:
Peter Bangs Vej 5B foran Diakonissestiftelsens hovedbygning. Se kort nedenfor.

Bemærk! Når du parkerer ved Peter Bangs Vej 5B, kan du følge den røde rute på kortet til hospice.
Mandag-fredag kl. 7.30-18.30 kan du gå gennem receptionen ved indgang 5B.

Du kan klikke på kortet og downloade en parkeringsfolder, som kan printes og tages med i bilen.