Studie- & SPS-vejleder
T: 60 11 17 72
anbe@ucdiakonissen.dk
Kan træffes personligt eller pr. telefon:
Tirsdag kl. 9-12
Torsdag kl. 12.30-15.30
SU- og SPS-vejleder
T: 38 38 44 40
hhen@ucdiakonissen.dk
Kan træffes personligt eller pr. telefon
Læs mere om Helle Nina Henriksen
StudievejlederenStudievejlederen er til rådighed for vejledning inden for områderne:
Læs mere her om studie og karriere: Studie- og karrierevejledning |
SU og SPSHar du spørgsmål i forbindelse med din SU eller SPS? Du skal søge SU digitaltDu søger om SU på www.su.dk SU - Statens Uddannelsesstøtte
Studielån
Supplerende SU-lån
Rabat til transportudgifter
Handicaptillæg
SPS
|
Træffes torsdag kl. 12-14 på kontoret ved siden af studievejlederen.
Din studietid skal gerne være en god oplevelse, og vi vil være behjælpelige med, at det lykkes.
Du er altid velkommen til at kigge forbi eller til at skrive samt til at ringe i åbningstiden. Kom hellere en gang for meget end for lidt.
Kommende studerende kan bl.a. henvende sig med spørgsmål om: hvad det kræver af én at være studerende, f.eks. med hensyn til arbejdsindsatsen i hverdagen, realistiske forventninger til at varetage sideløbende erhvervsarbejde, det faglige og sociale studiemiljø, bogkøb m.m. Medstuderende kan hente oplysninger om uddannelsen eller få en uformel og fortrolig snak om hvordan det går på studiet.
Hvis du vil overflytte til UC Diakonissestiftelsen, sygeplejerskeuddannelsen, skal du sende en motiveret ansøgning via mail til studievejlederen inden 1. marts (med overflytning i august samme år) eller 1. oktober (med overflytning til februar det kommende år). Datoerne er vigtige at overholde, for at der kan søges om en klinikplads. I ansøgningen skal du præcisere, hvornår du er begyndt uddannelsen, hvilket hold du går på samt fra hvornår du søger overflytning. Med ansøgningen skal du desuden sende en kopi af din adgangsgivende eksamen samt en studiejournal, som du kan rekvirere hos din sygeplejeskoles sekretariat.
Du vil derefter snarest få svar på, om der er plads på det pågældende hold. Du skal derefter sige din studieplads op på din nuværende sygeplejeskole – før kan du ikke blive optaget her. Du ansøger på SU ift. skoleskift.
Hvis du vil ophøre uddannelsen på UC Diakonissestiftelsen, sygeplejerskeuddannelsen, skal du skriftligt sende en mail til studievejlederen. Du skal begrunde dit studieophør samt meddele fra hvornår opsigelsen skal gælde.
Du modtager herefter en skriftlig meddelelse fra studievejlederen om at komme til en samtale. Du skal medbringe dit studiekort, nøgler samt Duenål. Depositum for nøgler afregnes med Hovedreceptionen i Indgang 5A.
Merit kan enten gives efter en konkret vurdering til den enkelte ansøger, til ansøgere med på forhånd fastlagte uddannelsesforudsætninger eller som en del af regler i forbindelse med optagelse på bestemte uddannelser.
Har du tidligere gennemført en videregående uddannelse eller dele af en sådan i Danmark eller udlandet, og mener du, at den kan erstatte en del af den uddannelse, som du ønsker optagelse på, kan du søge om at få merit i dit nye uddannelsesforløb.
Orlov kan fortrinsvis bevilges efter afsluttet semester. Orlovens varighed og tidspunkt for genoptagelse af uddannelsen skal aftales med studievejlederen før orlovens begyndelse. Orlovens varighed er normalt max. ½ år, men kan under særlige omstændigheder forlænges til 1 år.
Orlov kan sædvanligvis kun bevilges en gang under uddannelsesforløbet. Den studerende, der er under orlov, kan ikke deltage i undervisningen og ikke indstille sig til prøver og eksamen. Ansøgning om orlov skal være skriftlig og begrundet og stiles til UC Diakonissestiftelsen, sygeplejerskeuddannelsens studievejledning. Ovenstående retningslinjer omfatter ikke orlov, der er begrundet i barsel, adoption, sygdom, værnepligt mv.
Du søger om specialpædagogisk støtte (SPS), hvis du har en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, der giver dig et handicap som betyder, at du har brug for særlig støtte for at kunne gennemføre din uddannelse.
Yderligere information om SPS-regler kan du finde på linket: www.spsu.dk
Studiefaglige samtaler er et af vores vigtige tiltag til at støtte dig som som studerende i uddannelsesforløbet.
Hensigten med studiefaglige samtaler er at hjælpe den studerende til at skabe gennemsigtighed i studiet og øge muligheden for at træffe begrundede faglige valg i forhold til egen læring og trivsel i såvel den teoretiske som den kliniske del.
Opfølgende karrierevejledning