Internationalisering


Internationalisering omfatter muligheden for at tage en del af uddannelsen i udlandet, men en lige så væsentlig dimension er internationalisering i Danmark. At tænke internationalt er i dag vigtigt for sygeplejersker og sygeplejefaget, da verden bliver mere og mere sammenkoblet.

Udveksling og studier i udlandet

Udveksling og studier i udlandet er en mulighed for internationale studenter at opleve København, vores skole og det Danske sundhedsvæsen. Det er ligeledes en mulighed for vores studerende til at udbygge deres uddannelse ved en uddannelsesinstitution i udlandet, som en del af deres studium.

Indrejsende internationale studerende som ønsker ophold ved UC Diakonissestiftelsen

Hvis du er studerende i udlandet og ønsker et ophold ved UC Diakonissestiftelsen, findes der muligheder for både at indgå i skolens teoretiske forløb, samt ophold i klinisk praksis. For yderligere information, venligst kontakt skolens internationale koordinator.

Studieophold i udlandet for UCD-studerende

Som studerende ved UC Diakonissestiftelsen har du gode muligheder for at komme til udlandet. Skolen tilbyder lukrative studieophold hos vores samarbejdspartnere i Japan, Nepal, Tanzania, Panama, Sydafrika og Norden.

Et pust fra de norske fjelde

En gruppe norske sygeplejestuderende afslutter i disse dage deres tre måneders udvekslingsophold i Danmark. Her har de deltaget i undervisningen på UddannelsesCenter Diakonissestiftelsen og været ude i praktik. De tre unge kvinder anbefaler gerne et ophold til andre:

Emilie Utheim Krogsen (t.v.), Julie Vatnedal og Kristine Stadskleiv Åsheim (t.h.). Foto: Karen Grønkjær.

”Man vokser som sygeplejerske af at rejse på udveksling og lære en ny kultur at kende. Der er meget, jeg tager med mig, når jeg bliver færdig som sygeplejerske om et halvt år. Jeg ville ikke have været det foruden,” siger Kristine Stadskleiv Åsheim.

”Det har været vældigt fint at se sundhedsvæsenet i forhold til derhjemme. Jeg synes især, det var spændende at se psykiatrien, som er lidt anderledes opbygget,” fortæller Julie Vatnedal.

Emilie Utheim Krogsen havde egentlig søgt om at komme længere væk på udveksling, men endte i Danmark.

”Jeg har trivedes vældigt godt. Alle er meget imødekommende. Man får hurtigt et socialt netværk, og jeg har mødt mange andre udvekslingsstuderende,” siger hun.

De har alle tre oplevet at blive udfordret rent sprogligt og føler, at det har udviklet deres personlige kommunikation:

”Man finder på at bruge andre ord og udvikler sit kropssprog. Jeg er sikker på, at det vil mindske mine barrierer, når jeg kommer til at møde patienter med fremmedsprog. Jeg tror, at alle kan lære af at se andre landes sundhedsvæsen og metoder i sygeplejen,” understreger Kristine Stadskleiv Åsheim.

Kontakt

Jan B. W. Pedersen

International koordinator
T: 38 38 44 44
E: janp@ucdiakonissen.dk