Rundvisninger på Diakonissestiftelsen

En rundvisning på Diakonissestiftelsen tager dig på en spændende historisk tur rundt i de 150 år gamle, imponerende bygninger. 

Kom med bag kulissen og se det hele indefra - hvordan de gamle diakonisser boede, den nyrenoverede kirke og alterbrødsbageriet.

Du vil også blive meget klogere på den moderne, rivende udvikling vi er i med nybygget hospice og opførelse af seniorboliger.

Bestil en rundvisning på Diakonissestiftelsen i 2021 på konference@diakonissen.dk ​  

Forplejning
Alle rundvisninger kan startes eller sluttes af med frokost eller kaffe og kage.

Ønsker du forplejning efter en rundvisning, kan vi tilbyde:

 • Frokostbuffet bestående af varm ret, 3 slags pålæg, 3 blandede salater, salatbar og hjemmebagt surdejsbrød, dertil 1 sodavand eller øl. Kr. 95,- per person

 • Kaffe/te ad libitum og dagens kage. Kr. 34,- per person

 • 2 håndmadder og sodavand eller øl. Kr. 60 per person
Emmauskirken

Ført an af forstanderinde søster Merete Pelle Poulsen får du en fortælling om Diakonissestiftelsens historie, vores arbejdsområder og udviklingsplan. 

Du vil gå rundt mellem de gamle historiske og stemningsmættede bygninger og blandt andet se Emmauskirken og alterbrødsbageriet, og hvis der er ledigt, kommer du også til at se stuerne, hvor diakonisserne spiste og opholdt sig i deres dagligdag.

Du vil få et indtryk af det inspirerende og varierende levemiljø, som vi er ved at udvikle os til med unge studerende på uddannelsescentret, opførelse af seniorboliger, nyt hospice fra 2016 og faciliteter hvorfra der udgår sundhed, omsorg, pleje og frivillige aktiviteter.

Emmauskirken er i 2015 blevet totalrenoveret og fremstår nu lys og indbydende og har fået et nyt kunstnerisk udtryk med skulpturer af billedhuggeren Lisbeth Nielsen. Emmauskirken

Vores alterbrødsbageri fra 1877 er det eneste i Danmark. Her bager vi alterbrød og sælger det til kirker i hele Danmark. Gennem tiden har bagningen af alterbrødet udviklet sig, fra i begyndelsen at blive produceret ved hjælp af håndkraft til i dag hvor brødene bages i en fuldautomatisk maskine. Kom med i bageriet og få historien.
Alterbrødsbageriet

Opførelse af hospice, seniorboliger og nyt sundhedshus er en del af fremtidsplanen på Diakonissestiftelsen. En plan, der skal skabe tidssvarende og bæredygtige rammer om de faglige ydelser og aktiviteter, vi har i dag. Og udnytte den unikke mulighed for synergi mellem de mange fagligt stærke miljøer, funktioner, aldersgrupper og kulturer, der er samlet her på stedet. 
Diakonissestiftelsens udviklingsplaner

En rundvisning varer 1½ time og ligger typisk på hverdage med start mellem kl. 10.00-17.00. Rundvisninger i weekender udbydes i begrænset omfang. 

Forplejning

Ønsker du forplejning før eller efter en rundvisning, kan vi på hverdage tilbyde:

 • Frokostbuffet bestående af varm ret, 3 slags pålæg, 3 blandede salater, salatbar og hjemmebagt surdejsbrød, dertil 1 sodavand eller øl
  Kr. 95,- per person

 • Kaffe/te ad libitum og dagens kage
  Kr. 34,- per person

 • 2 håndmadder og sodavand eller øl
  Kr. 60 per person

Bestil en rundvisning

Bestil en rundvisning på Diakonissestiftelsen i 2021 på konference@diakonissen.dk ​