Rundvisninger på Diakonissestiftelsen

En rundvisning på Diakonissestiftelsen tager dig på en spændende historisk tur rundt i de 150 år gamle, imponerende bygninger. 

Kom med bag kulissen og se det hele indefra - hvordan de gamle diakonisser boede, den nyrenoverede kirke og alterbrødsbageriet.

Du vil også blive meget klogere på den moderne, rivende udvikling vi er i med nybygget hospice og opførelse af seniorboliger.

Det praktiske

 • En rundvisning varer 1½ time og ligger typisk på hverdage med start mellem kl. 10.00-17.00.

 • Rundvisninger i weekender udbydes i begrænset omfang.

 • Prisen for en rundvisning er kr. 1.800,- og der er max. plads til 25 personer pr. rundvisning.

Bestil en rundvisning

Bestil en rundvisning på Diakonissestiftelsen i 2021

via e-mailadressen: konference@diakonissen.dk ​

 

Forplejning

 • Det er muligt at begynde eller slutte en rundvisning med frokost eller kaffe og kage.

 • Ønsker du forplejning efter en rundvisning, kan vi tilbyde:

  • Frokostbuffet bestående af varm ret, tre slags pålæg, tre blandede salater, salatbar og hjemmebagt surdejsbrød, dertil en sodavand eller øl. Kr. 100,- per person.

  • Kaffe/te ad libitum og dagens kage. Kr. 36,- per person.

  • To håndmadder og sodavand eller øl. Kr. 75 per person.
Billedet viser forstanderinde søster Merete Pelle Poulsen.

Forstanderinde søster Merete Pelle Poulsen.

På billedet kan man se gæster i Søsterhjemmets Stuer.

Søsterhjemmets Stuer.

På billedet kan man se Emmauskirken oppefra.

Emmauskirken.

Alterbrødsbageriet.

Ført an af forstanderinde søster Merete Pelle Poulsen får du en fortælling om Diakonissestiftelsens historie, vores arbejdsområder og udviklingsplan. 

Du vil gå rundt mellem de gamle historiske og stemningsmættede bygninger og blandt andet se Emmauskirken og alterbrødsbageriet, og hvis der er ledigt, kommer du også til at se stuerne, hvor diakonisserne spiste og opholdt sig i deres dagligdag.

Du vil få et indtryk af det inspirerende og varierende levemiljø, som vi er ved at udvikle os til med unge studerende på uddannelsescentret, opførelse af seniorboliger, nyt hospice fra 2016 og faciliteter hvorfra der udgår sundhed, omsorg, pleje og frivillige aktiviteter.

Emmauskirken er i 2015 blevet totalrenoveret og fremstår nu lys og indbydende og har fået et nyt kunstnerisk udtryk med skulpturer af billedhuggeren Lisbeth Nielsen. Læs mere om Emmauskirken på dette link.

Vores alterbrødsbageri fra 1877 er det eneste i Danmark. Her bager vi alterbrød og sælger det til kirker i hele Danmark. Gennem tiden har bagningen af alterbrødet udviklet sig, fra i begyndelsen at blive produceret ved hjælp af håndkraft til i dag hvor brødene bages i en fuldautomatisk maskine. Kom med i bageriet og få historien.
Læs mere om Alterbrødsbageriet på dette link.

Opførelse af hospice, seniorboliger og nyt sundhedshus er en del af fremtidsplanen på Diakonissestiftelsen. En plan, der skal skabe tidssvarende og bæredygtige rammer om de faglige ydelser og aktiviteter, vi har i dag. Og udnytte den unikke mulighed for synergi mellem de mange fagligt stærke miljøer, funktioner, aldersgrupper og kulturer, der er samlet her på stedet. Læs mere om Diakonissestiftelsens udviklingsplaner på dette link.