Om søster Sophies Minde

Søster Sophies Minde er Diakonissestiftelsens plejehjem på Frederiksberg med plads til 36 beboere. Vi bor i fine omgivelser på selve Diakonissestiftelsens store område med egen have, kirke og mange spadsere- og udemuligheder.

I bygningerne vi bor i, har vi også 40 lejeboliger, som er forbeholdt ældre. Plejehjem og ældreboliger har et tæt samarbejde i det daglige.

Læs om ældreboligerne.

På Søster Sophies Minde bor du i trygge og hjemlige rammer og får omsorg og medmenneskelig forståelse og støtte i det daglige. Vi lægger stor vægt på at hygge os, spise og dele oplevelser sammen. Og vi lægger vægt på, at alle i så høj grad som muligt bevarer deres selvstændighed, handlefrihed og ansvaret for eget liv, afhængig af ressourcer, ønsker og behov.

Historien

Søster Sophies Minde var tidligere de ældre diakonissers "alderdomshjem", som det hed dengang. Her boede de, når de blev pensioneret.

Læs historien.

Frivilligkultur

Diakonissestiftelsen har en lang tradition for at bruge og involvere frivillige kræfter. Sådan er det også hos os. Vores frivillige stab er med til at skabe glæde, energi og overskud i hverdagen og bidrager på forskellige vis.

Har du lyst til at blive frivillig på vores plejehjem? Læs mere om at blive frivillig.

Beboerne sidder om et langt bord i haven.

Søster Sophies Minde har gode traditioner for fester i årets løb.

Beboere og en medarbejder sidder på stole i en rundkreds og gør gymnastik.

Vi har en aktiv hverdag, blandt andet med gymnastik.

En beboer til udendørsandagt.

En beboer nyder sangene til en udendørs andagt.