Plejehjem

Om Søster Sophies Minde

Hjerteligt velkommen! 

Søster Sophies Minde er Diakonissestiftelsens plejehjem på Frederiksberg med plads til 36 beboere. Vi har også to aflastningspladser, hvor man som privatperson kan købe et omsorgsophold. Vi bor i fine omgivelser på selve Diakonissestiftelsens store område med egen have, kirke og mange spadseremuligheder.

Hos os bor du i trygge og hjemlige rammer, og får omsorg og medmenneskelig forståelse samt støtte i det daglige. Vi har et gæsteværelse, hvor pårørende kan overnatte mod betaling, ligesom pårørende er velkomne til at spise med ved måltiderne. Vi lægger stor vægt på at hygge os, spise og dele oplevelser sammen. Og vi lægger stor vægt på, at alle i så høj grad som muligt bevarer deres selvstændighed, handlefrihed og ansvaret for eget liv, afhængig af ressourcer, ønsker og behov.

Læs mere:

I bygningerne vi bor i, har vi også 40 lejeboliger, som er forbeholdt ældre. Plejehjem og ældreboliger har et tæt samarbejde i det daglige.

Livet og hverdagen

Dagligdagen på Søster Sophies Minde består af mange aktiviteter, traditioner og hyggeligt fælles samvær. Vi har en livsbekræftende indstilling, og hver dag skal være fyldt med glæde og noget at stå op til: daglige fællesmåltider, hjemlig hygge og et væld af aktivitetstilbud.

Vi bruger f.eks. vores dejlige have, sanseoplever naturen og blomsterne, og spiser sammen på terrassen når vejret er til det. Vi er heldige at have et spændende lokalområde, så vi besøger ofte Zoologisk Have, Søndermarken, Frederiksberg Have, Cisternerne, Porcelænshaven og spiser smørrebrød på Cafe Lindevang.

Læs mere: Livet og hverdagen

Artikler om Søster Sophies Minde

Hvordan bliver du beboer?

Vil du gerne bo på Søster Sophies Minde skal du ansøge om det hos Frederiksberg Kommune. Ansøgningen kan ske via et hospital, hjemmeplejen, din læge eller ved henvendelse direkte til kommunen. Herefter er det kommunen, der afgør, om du kan tildeles en plads.

Læs mere: Hvordan bliver du beboer

Det er også muligt som privatperson at købe et omsorgsophold på vores aflastningspladser i en kortere eller længere periode. Læs mere: Omsorgsophold

Du kan kontakte kommunen for mere information om at blive beboer: 
Visitationsenheden i Frederiksberg Kommune 
T: 38 21 50 20
E: visitationsenheden@frederiksberg.dk


Du er også altid velkommen til at kontakte Søster Sophies Minde for flere informationer. 

Kontakt
Søster Sophies Minde
Søndre Fasanvej 2A
2000 Frederiksberg
T: 3838 4613

Samarbejde med pårørende

For at sikre den enkelte beboers livskvalitet og oplevelse af selvstændighed, vægter vi samarbejde med pårørende højt. Det er en stor beslutning at flytte fra sit eget hjem til en plejebolig og for nogen er det også en meget svær beslutning, der kræver stor opbakning og forståelse, både fra pårørende og plejehjemmets medarbejdere.

Hos os er pårørende altid velkommen og har mulighed for at overnatte på et gæsteværelse.

Helle Hein er pårørende til en tidligere beboer på Søster Sophies Minde.

Testimonial: Helle Hein fortæller om oplevelsen af Søster Sophies Minde som pårørende til en beboer.

”Jeg er så glad for, at min mor kom på Søster Sophies Minde. Her fik hun igen en identitet og selvværd efter at have været ligeglad med sig selv i mange år. Før var hun indelukket, bange og utryg. Lige pludselig kom hun til frisør og fik nyt tøj. Hun blomstrede på alle planer,” fortæller datter til Birte Christensen, Helle Hein.

Frivillige på Søster Sophies Minde

Diakonissestiftelsen har en lang tradition for at bruge og involvere frivillige kræfter. Sådan er det også på Søster Sophies Minde. Vores frivillige stab er med til at skabe glæde, energi og overskud i hverdagen og bidrager på forskellige vis.

Blandt andet er det frivillige kræfter, der står bag aktiviteter som:

  • "Tre på tur": cykelture ud i det grønne eller rundt i byen på vores cykelrickshaw, med plads til tre
  • Litteratur og portvin: oplæsning og portvin skaber glæde og giver lyst til selv at fortælle
  • Fredagsbar: Hygge og god stemning en fredag om måneden
  • Giv dit nærvær: Tag med på udflugter eller bliv fast besøgsven

Har du lyst til at blive frivillig på vores plejehjem, så kontakt aktivitets- og frivillighedskoordinator Hanne Larsen på hala@diakonissen.dk eller tlf. 38 38 46 10.

Har du lyst til at blive medarbejder?

Søster Sophies Minde er en dejlig arbejdsplads. Hos os er vi gode kolleger, har en god trivsel og fokus på kompetenceudvikling. Vi vægter involvering, uddelegering af ansvar, arbejdsglæde, stolthed, spontanitet og humor.

Læs mere: Job

Vi har et godt sammenhold mellem kollegerne.

Tilsyn og tilfredshedsundersøgelser

Brugertilfredshedsundersøgelser
Det er vores store glæde og stolthed, at Søster Sophies Minde får særdeles fine karakterer i kommunens brugertilfredshedsundersøgelser. I en skala fra 1-5, hvor 5 er den højeste score, får Søster Sophies Minde over 4 i den samlede tilfredshed.

 

Kontakt

Beboerrelaterede henvendelser kan ske døgnet rundt
på tlf. 38 38 46 13.

Hanne Munkholm

Forstander for
ældre og livskvalitet
M: 28 35 37 53
E: hmmo@diakonissen.dk

 

Christina Hundebøll Bischoff

Teamleder dagvagt
T: 38 38 46 42
E: chbi@diakonissen.dk

Mette Prip

Souschef
M: 60 25 36 75
E: mepr@diakonissen.dk

Ansvarlig for private aflastningspladser.

Mariane Svop Madsen

Vagtplanlægger
T: 38 38 46 40
E: mama@diakonissen.dk

Vagtplanlægger og ansvarlig 
for nye beboere og medarbejdere

Find vej

For at finde parkering: Kør efter Peter Bangs Vej 1, og benyt Diakonissestiftelsens p-plads.