Plejehjem

Om Søster Sophies Minde

Hjertelig velkommen.

Søster Sophies Minde er Diakonissestiftelsens plejehjem på Frederiksberg med plads til 33 beboere. Vi har også to aflastningspladser, hvor man som privatperson kan købe et omsorgsophold. Vi bor i fine omgivelser på selve Diakonissestiftelsens store område med egen have, kirke og mange spadseremuligheder.

Hos os bor du i trygge og hjemlige rammer, og får omsorg og medmenneskelig forståelse samt støtte i det daglige. Vi har et gæsteværelse, hvor pårørende kan overnatte mod betaling, ligesom pårørende er velkomne til at spise med ved måltiderne. Vi lægger stor vægt på at hygge os, spise og dele oplevelser sammen. Og vi lægger stor vægt på, at alle i så høj grad som muligt bevarer deres selvstændighed, handlefrihed og ansvaret for eget liv, afhængig af ressourcer, ønsker og behov.

Læs mere:

I bygningerne vi bor i, har vi også 40 lejeboliger, som er forbeholdt ældre. Plejehjem og ældreboliger har et tæt samarbejde i det daglige.

Livet og hverdagen

Dagligdagen på Søster Sophies Minde består af mange aktiviteter, traditioner og hyggeligt fælles samvær. Vi har en livsbekræftende indstilling, og hver dag skal være fyldt med glæde og noget at stå op til: daglige fællesmåltider, hjemlig hygge og et væld af aktivitetstilbud.

Vi bruger f.eks. vores dejlige have, sanseoplever naturen og blomsterne, og spiser sammen på terrassen når vejret er til det. Vi er heldige at have et spændende lokalområde, så vi besøger ofte Zoologisk Have, Søndermarken, Frederiksberg Have, Cisternerne, Porcelænshaven og spiser smørrebrød på Cafe Lindevang.

Læs mere: Livet og hverdagen

Mad og måltider

Hver dag får vi leveret god, økologisk mad tilberedt af uddannede kokke fra Diakonissestiftelsens eget køkken. Vi går også meget op i at bruge vores eget køkken og sammen tilberede vores egen mad. Ofte bliver der bagt i køkkenet, og duften af bagværk i hele huset er med til at skabe hjemlig hygge og giver lysten til at spise og nyde et måltid.

Mad er vigtigt for en god livskvalitet og skærper sanserne duft og smag. Derfor vil vi på Søster Sophies Minde lave et "Mad- og måltidspanel", bestående af beboere og ansatte, der skal sikre og udvikle alles ønsker, behov og tilfredsstillelse, når det drejer sig om mad og måltider.

Hvordan bliver du beboer?

Vil du gerne bo på Søster Sophies Minde skal du ansøge om det hos Frederiksberg Kommune. Ansøgningen kan ske via et hospital, hjemmeplejen, din læge eller ved henvendelse direkte til kommunen. Herefter er det kommunen, der afgør, om du kan tildeles en plads.

Læs mere: Hvordan bliver du beboer

Det er også muligt som privatperson at købe et omsorgsophold på vores aflastningspladser i en kortere eller længere periode. Læs mere: Omsorgsophold

Du kan kontakte kommunen for mere information om at blive beboer: 
Visitationsenheden i Frederiksberg Kommune 
T: 38 21 50 20
E: visitationsenheden@frederiksberg.dk


Du er også altid velkommen til at kontakte Søster Sophies Minde for flere informationer. 

Kontakt
Søster Sophies Minde
Søndre Fasanvej 2A
2000 Frederiksberg
T: 3838 4613

Samarbejde med pårørende

For at sikre den enkelte beboers livskvalitet og oplevelse af selvstændighed, vægter vi samarbejde med pårørende højt. Det er en stor beslutning at flytte fra sit eget hjem til en plejebolig og for nogen er det også en meget svær beslutning, der kræver stor opbakning og forståelse, både fra pårørende og plejehjemmets medarbejdere.

Hos os er pårørende altid velkommen og har mulighed for at overnatte på et gæsteværelse.

Følg med i hverdagen

Er du beboer og pårørende kan du følge lidt med i livet på Søster Sophies Minde, hvor der løbende lægges mad- og aktivitetsplaner op.

Læs mere: For beboere og pårørende

Frivillige på Søster Sophies Minde

Diakonissestiftelsen har en lang tradition for at bruge og involvere frivillige kræfter. Sådan er det også på Søster Sophies Minde. Vores frivillige stab er med til at skabe glæde, energi og overskud i hverdagen og bidrager på forskellige vis.

Blandt andet er det frivillige kræfter, der står bag aktiviteter som:

  • "Tre på tur": cykelture ud i det grønne eller rundt i byen på vores cykelrickshaw, med plads til tre
  • Litteratur og portvin: oplæsning og portvin skaber glæde og giver lyst til selv at fortælle
  • Strikkeklub med frivillige fra vores genbrugsbutik Loppeshoppen - her får kreativiteten lov at udfolde sig i hyggelige rammer

Har du lyst til at blive frivillig på vores plejehjem eller læse mere om frivillighed på Diakonissestiftelsen, så se mere her: Bliv frivillig

Har du lyst til at blive medarbejder?

Søster Sophies Minde er en dejlig arbejdsplads. Hos os er vi gode kolleger, har en god trivsel, lavt sygefravær og fokus på kompetenceudvikling. Vi vægter involvering, uddelegering af ansvar, arbejdsglæde, stolthed, spontanitet og humor.

Læs mere: Job

Tilsyn og tilfredshedsundersøgelser

Brugertilfredshedsundersøgelser
Det er vores store glæde og stolthed, at Søster Sophies Minde får særdeles fine karakterer i kommunens brugertilfredshedsundersøgelser. I en skala fra 1-5, hvor 5 er den højeste score, får Søster Sophies Minde over 4 i den samlede tilfredshed.

 

Kontakt

Hanne Munkholm

Forstander for ældre og livskvalitet
M: 28 35 37 53
E: hmmo@diakonissen.dk

Mette Prip

Ledende sygeplejerske
M: 60 25 36 75
E: mepr@diakonissen.dk

Rehabiliterings- og aktivitetskoordinator 
samt kontaktperson for frivillige
Hanne Larsen
T: 38 38 46 13
E: hala@diakonissen.dk

Vagtplanlægger og
ansvarlig for nye medarbejdere

Gruppeleder
Mariane Svop Madsen
T: 38 38 46 23
E: mama@diakonissen.dk

Har du brug for at få kontakt til Søster Sophies Minde i aften- og nattetimerne, kan den ansvarshavende kontaktes døgnet rundt på telefon 38 38 46 13.

Find vej