Nyhedsbrev september 2016

 

Demens er øverst på dagsordenen
Af administrerende direktør Anne Mette Fugleholm
Vi ved i dag, at demens ikke er en naturlig del af alderdommen, men skyldes en sygdom i hjernen. Vi ved også, at mennesker med demens mister mere og andet end hukommelsen. Men vi ved også, at det er muligt at leve et godt liv med demens – med den rette støtte og forståelse for sygdommen og dens følger. På Diakonissestiftelsen har vi gennem mange år oparbejdet en særlig kompetence og faglighed omkring pleje af mennesker med demens og støtte til de pårørende, som mange gange er lige så ramte af sygdommens konsekvenser. Den faglighed vi har, udbygger vi nu i et samarbejde med Alzheimerforeningen. 

Læs mere: Demens er øverst på dagsordenen

GIVRUM skaber relationer og meningsfuldhed - og giver nyt liv til genbrugsmaterialer
Diakonissestiftelsens fire åbne, kreative værksteder i det to-årige projekt ”GIVRUM” er fyldt med fællesskab og kulturmøder på kryds og tværs af alder og nationalitet. Omdrejningspunktet er at skabe noget kreativt og samtidig være til nytte for noget eller for nogen.
Læs mere


230 små ivrige videnskabsmænd og kunstnere på Diakonissestiftelsen
I børneinstitutionen Louisegården er der gang i kreativiteten og udforskningen af naturen. To nye projekter - et huskunstnerprojekt og en biotophave - understreger betydningen af begge dele, og både børn og voksne er begejstrede.
Læs mere

Selvbestemmelse er vejen frem på Diakonissestiftelsens plejehjem Salem
På Salem er iskiosken og pølsevognen en kæmpe succes. Duften af pølser og smagen af rigtige isvafler vækker gode minder. Men ligeså vigtigt er det, at beboerne selv skal vælge om det overhovedet er noget for dem, og hvordan de lige præcis vil have deres is og pølser. 
Læs mere

Samtale og samvær skal øge livskvaliteten for mennesker med demens
”Sanse- og erindringsgudstjenester” på Diakonissestiftelsen har nu udviklet sig et økonomisk støttet projekt, som det næste år skal undersøge, hvordan samtaler og samvær kan gavne mennesker med demens, og bidrage til et mere værdigt og trygt liv.
Læs mere


Studiestart på uddannelsescentret
Diakonissestiftelsen emmer igen af aktivitet og summer af liv og glade dage, når studerende i denne tid starter op på deres studier. Det er både de ældre studerende, der vender tilbage efter sommerferie, og så er det alle de mange nyoptagne studerende, der skal finde deres ben på både SOSU, sygeplejerskeuddannelsen og 3K.
Læs mere

Læs mere:
Frivillige søges til vores nye genbrugsbutik i Valby
Sy for en sag - event med succes!
Projektet GIVRUM er trods tilsagn ikke sikret satspuljemidler
Diakonissestiftelsens nye byhospice på Venedig Biennalen
Søg job på Diakonissestiftelsen

 

Redaktion:
Kommunikationskonsulent Mette-Marie Davidsen
Digital kommunikationsmanager Christina Stjärnqvist

Ansvarshavende redaktør:
Administrerende direktør Anne Mette Fugleholm