Ny og smuk Emmauskirke

Emmauskirken er i slutningen af 2015 blevet gennemgribende renoveret. Ikke bare gulv, vægge, farver og belysning i kirkerummet, men også inventar og kunstudsmykning har fået et nyt løft. Alt sammen selvfølgelig foretaget med nænsom hånd og med bevarelse af flere oprindelige elementer.

Kirken fremstår nu som et nyt, levende, indbydende og inspirerende sted, med mulighed for fællesskab og et væld af nye aktiviteter - helt i tråd med Diakonissestiftelsens vision om altid at se mennesket. 

Eksempelvis betyder den nye teknik, at gudstjenester og andre arrangementer kan transmitteres til hospicepatienter og andre, som fysisk ikke kan være til stede, men som på den måde alligevel bliver en del af fællesskabet. Et andet eksempel er, at kirken nu med nyt lærred og højtalere kan danne ramme om Diakonissestiftelsens nystiftede filmklub (DiaKino), som løbende viser film med efterfølgende samtalecafé.

Endvidere har kirken fået nye flytbare stole. Det betyder, at kirkerummet kan ændre karakter til små og store rum i rummet og kan bruges til workshops, teater, samtaler og foredrag.

Endelig betyder det ensartede og plane gulv, at alle, også kørestolsbrugere og gangbesværede, frit kan bevæge sig rundt i kirken uanset om det gælder deltagelse i nadvermåltidet eller særlige arrangementer møntet på ældre. 

Den færdige renovering blev fejret med festgudstjeneste i kirken og derefter en hel uge med arrangementer, bl.a. oplæsning ved skuespiller Bodil Jørgensen og ved teaterchef Jytte Abildstrøm.

Kirkerenoveringen er udarbejdet af arkitekt Hans-Jørgen Lykkeboe, i samarbejde med Diakonissestiftelsens ledelse og bestyrelse, og den kunstneriske udsmykning er af billedhuggeren Lisbeth Nielsen.

Renoveringen er gennemført med støtte fra:
Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond
Augustinusfonden
Knud Højgaards Fond

 

 

 

Om Emmauskirken
Emmauskirken er 140 år gammel og har altid været fast samlingspunkt i det daglige liv på Diakonissestiftelsen og indgår som fast ressource i Diakonissestiftelsens ydelser på f.eks. plejehjem og hospice.

Udover de almindelige kirkelige aktiviteter med to præster og et stort antal frivillige står kirken også for daglig morgensang, sansegudstjenester for demente, samtaler med ansatte og brugere, arrangementer for børneinstitutioner, biograf for studerende og filminteresserede, reflektionsrum, foredrag, koncerter med mere.

Oplev f.eks. blokfløjtenisten Michala Petri ved en koncert i kirken d. 12. maj: