Studieliv og studiemiljø

3K har til huse i Diakonissestiftelsens charmerende gamle bygninger, der på en gang emmer af historie og aktivitet. Diakonissernes gamle spisesal er i dag ramme om stiftelsens kantine. Resten af det gamle hus bliver hele tiden tilpasset nye udfordringer og behov, så f.eks. gamle sygestuer i dag fremstår som fine, tidssvarende undervisningslokaler.

Link til portræt af 3K-studerende  Pia Mathilde Blichfeldt Henriksen

At starte på 3K er en ny og spændende dannelsesrejse, hvor du vil få helt nye kompetencer inden for kristendom, kultur, kommunikation og pædagogik og samtidig udvikler dig som menneske. Her på uddannelsesstedet bevæger du dig i bygninger, der emmer af historier om mennesker, som engang gjorde en forskel for dem, der havde mest brug for det. Det er vi utrolig stolte af, og vi fortsætter i sporet af disse. Du vil derfor, her på 3K, blive en del af et studiemiljø, hvor vi ser, kender og anerkender hinanden. Du vil også møde undervisere og medstuderende, som er engagerede i at gøre 3K til noget helt særligt. 

Samtidig bliver du en del af et stort uddannelsesfællesskab, hvor dagligdagen deles med studerende på Diakonissestiftelsens Sygeplejeuddannelse og Social- og sundhedsskole. I det daglige bliver du en del af hele Diakonissestiftelsen, som også rummer børneinstitutioner, plejehjem, udvekslingsstuderende og mange frivillige. Tilmed får du, via de organisationer og NGO’er, der bor til leje på Diakonissestiftelsen, kontakt til et bredt udsnit af mulige kommende arbejdspladser.

Læs mere om at være frivillig på Diakonissestiftelsen via dette link

 

Billedet viser 3K-studerende, der sidder på græsset foran Diakonissestiftelsens hovedbygning.

Røgfri skole

Uddannelsescenter Diakonissestiftelsen har røgfri studietid, røgfri skoletid og røgfri arbejdstid for studerende og elever og medarbejdere.

Det betyder, at der ikke må benyttes nogen former for tobak eller tobakslignende produkter, når elever og studerende er i skole eller på deres studie (tidsrummet 7 – 17). Her kan du læse uddannelsescentrets rygepolitik.

3K cafeen

3K cafeen, er en cafe, som de studerende selv har opstartet i 2012, og den styres af et cafeudvalg, der består af elever fra hver årgang på studiet. Cafeen har lige siden budt på et væld af hyggelige arrangementer, som torsdagscafe, spilleaftener, juleklip m.m.  I cafeen kan der købes, øl, sodavand, kaffe og the. Der er også mange forskellige spil, som er til fri afbenyttelse samt bordfodbold.

Cafeen er åben hver torsdag efter endt skoledag. 

Lektiecafe

Som noget nyt tilbyder 3K en lektieordning, hvor der er tid til fordybelse, sparring og opgaveskrivning. Cafeen er oplagt at benytte, hvis man et behov for at studere i nye rammer fremfor de vante.

Bliv frivillig

Som frivillig kan du være med til at gøre en stor forskel for andre - samtidig bliver du del af et unikt fællesskab, får nye kompetencer og masser af oplevelser. Diakonissestiftelsen har over 300 frivillige, og du har mulighed for engagere dig indenfor mange områder. Link til 'Bliv frivillig'

Facebook

3K uddannelsen har en intern Facebookgruppe, der benyttes til at dele jobopslag, begivenheder, praktiksteder med relevans for studiet.

Der opfordres desuden til at hver årgang selv tager initiativ til at oprette deres egen gruppe. Disse grupper er lukkede og administreres af årgangene selv. Der er desuden en åben fælles 3K gruppe på tværs af uddannelsesinstitutionerne i henholdsvis Århus og Frederiksberg. 

Mød os på Facebook

#Studiemiljø - fotos fra 3K