Portræt af Ulrick - færdiguddannet 3K'er

”Det er ligesom en legeplads, hvor man har fået lov til at fucke up”

Ulrick fra 3K i 2016. Han er nu fuldtidsansat hos Nordic Race som kommunikationsmedarbejder, en stilling som bl.a. består af koordinering af frivillige og kommunikation på de sociale medier.

Jeg prøvede at ”minde” hele mit undervisningsforløb på 3K uddannelsen med praktikforløb, valgfag osv. mod det at arbejde professionelt med frivillige.

Nu hvor jeg har arbejdet, er der ikke en underviser eller vejleder der kommer og hjælper mig. Derfor har det været fedt at have afprøve det af i mine to praktikforløb på 3K først. Her er der supervision på praktiskstedet, fordi de ved man er under uddannelse. Men også hjælp hjemme fra 3K uddannelsen hvor man får guidede erfaringer så man kan stå på egne ben, når man er ude i praktikken. Det er super fedt at have den erfaring med fra 3K uddannelsen. Det er ligesom en legeplads, hvor man har fået lov til at kunne fucke up, inden man så kommer ud på det rigtige marked og bliver nødt til at vide og kunne noget.

Hvilken sammenhæng ser du mellem arbejdet på Nordic Race og 3K?

Jeg ser en rigtig god sammenhæng. På 3K uddannelsen lærer vi en masse om kommunikation og en hel del om det at koordinere frivillige. Det giver en god faglig kompetence og en god erfaringer at kunne tage med. Det er godt at have nogle konkrete værktøjer at bruge i det her frivilligarbejde. Netop fordi det er en branche, hvor folk ofte prøver sig frem.

Det er sjovt med 3K. Det er en uddannelse der favner så bredt, men der er mange elementer, der stadig passer ned i det jeg laver nu. Blandt andet selve kulturundervisningen. Der er rigtig mange af de elementer omkring, hvordan jeg arbejder med en kultur og skaber en kultur. Det er meget vigtig i forhold til at kunne skabe en kultur, hvor de frivillige synes det er fedt at komme.

Hvis man overvejer at læse 3K uddannelsen, så vil jeg sige, at man skal gøre sig nogle tanker om, hvad det er man gerne vil bruge uddannelse til, og hvor man vil ende henne bagefter. Vil jeg gerne arbejde i en kirke, et kommunikationsbureau eller en nystartet iværksætter virksomhed? Så har man mulighed for at snakke med underviserne og vejlederne om, hvordan man kan rette uddannelsen bedst muligt til at nå det punkt.

 

Foto af Ulrik foran væg med graffiti