Portræt af Sif, læser på RUC

"Du kommer ikke uden om studiet uden at skulle åbne munden og sige din mening." 

Færdiguddannet 3K'er i 2016. Læser kandidat i Social Entrepreneurship and Management på Roskilde Universitet (RUC).

Min passion ligger indenfor miljø og miljøudvikling. Det at turde engagere mig frivilligt tager jeg med fra 3K uddannelsen. Nu er jeg (udover studiet på RUC) frivillig på Roskilde Festival inde for team Affald, som arbejder med affald og affaldssortering.

Jeg drømmer om at have en miljøprofil inde for socialøkonomiske virksomheder. Jeg drømmer at kunne påvirke de forskellige organisation eller de forskellige forretninger. Det er helt klart noget jeg så gå igen gennem 3K, fordi jeg fik lov til at komme til Cambodja i praktik og arbejde med miljø. Det havde jeg aldrig fået lov til, hvis jeg havde taget en anden uddannelse. Plus hele den her, ’hvordan skaber vi socialt værdi og hvordan gør vi det sammen? Hvordan ændrer vi en social kultur?’ Det er noget jeg rigtig gerne vil arbejde med.

Jeg ved også, at det er et hårdt arbejde at arbejde med noget, der ikke er mange der tænker på i hverdagen. Så at rede verden lyder lidt overdrevet, men jeg vil i hvert fald starte i det små.

Hvad tager du med fra 3K?

På 3K lærte jeg at arbejde med hvordan man skaber en virksomhed, lave SWAT-analyser, og andre specifikke analyseredskaber. Det har jeg taget med mig på RUC og ind i de projekter vi har lavet. Også meget frivillighedsteori, som en bærerne del af det. Så har jeg taget kirkehistorie med ind over nogle gange, i forhold til at beskrive historisk udvikling i socialøkonomiske virksomheder. Det med at se folk i øjenhøjde, er helt klart noget jeg tager med. Nå jeg kommer ud og skal se noget, analysere noget og snakke med mennesker, som er af økonomisk lavere status, er det ikke ens betydning med at så skal jeg komme ud og redde dem.

En personlig ting jeg har taget med mig er at kunne diskussionentere. Du kommer ikke uden om studiet uden at skulle åbne munden og sige din mening. Jeg synes det er fedt, at du ikke bare kan sidde og gemme dig. Hele det med dialogen er noget jeg har taget med mig. I pædagogik på 3K uddannelsen har vi snakket om verdenssyn og hvordan man skaber en konstruktion i sammenhæng med andre folk. Det er først senere, da jeg kom på RUC, at det gik op for mig jeg kan se, hvad jeg skal bruge det til. Altså hele tiden have for øje, hvordan jeg ser verden, hvorfor jeg gør som jeg gør og hvordan jeg skal forholde mig til andre mennesker. På 3K uddannelsen blev der lagtde op til, at jeg var klar til at tage de diskussioner, gå i dialog med mig selv og også som i grupper. For når man tager et standpunkt, så får det et bestemt udfald.

Hvad handler Social Enrepreneurship and Management om?

Social Entrepreneurship handler om at skabe virksomheder inde for et socialt område eller med et socialt aspekt. Så kommer management oveni, som er ledelse af en organisation og ledelse af ens egen mentalitet

Foto af Sif foran  Emmauskirken på Diakonissestiftelsen