Velkommen til Plejehjemmet Salem

Salem er et plejehjem, hvor hver enkelt beboers livskvalitet, selvbestemmelse og tryghed er i centrum hver dag.

Medmenneskelighed, ordentlighed og faglighed er grundlaget for vores virke: Et diakonalt værdisæt omsat i praksis til pleje, omsorg og faglighed.

Hverdag og værdier

Hverdagen på Salem er kendetegnet ved tryghed og trivsel båret af faglighed, rummelighed og respekt for beboernes ønsker og behov.

Vi arbejder med det gode hverdagsliv i stort og småt. Det kan fx betyde besøg af besøgshund, andagter, cykelture og musikarrangementer. Som beboer har man for selv mulighed for at til- og fravælge det, der sker i hverdagen. Udbuddet af aktiviteterne varierer alt efter beboernes ønsker, årstiden og de personalemæssige ressourcer.

Salem er en del af Diakonissestiftelsen. Vores medmenneskelige værdisæt udspringer af det kristne menneskesyn.

Hos os er der tid til samtale og omsorg. I vores øjne er alle mennesker lige værdifulde og fortjener den samme respekt og ordentlige behandling.

En mandlig beboer og en medarbejder skåler med hinanden.

 

SalemBladet 

SalemBladet fortæller hver måned om, hvad der er forgået og vil foregå på Salem. I SalemBladet finder du også månedens menu. Her kan du læse det seneste nummer af SalemBladet. 

 

Et plejehjem i Gentofte med skønne omgivelser

Salem er placeret i det naturskønne område omkring Gentofte sø. Vores fine atriumgård og terrasser har en dejligt udsigt over søen og livet i parken

Livet på Plejehjemmet Salem

På Salem arbejder vi med at skabe rammerne for et trygt hverdagsliv i et ældrevenligt miljø, der tager udgangspunkt i den enkeltes beboers ønsker og behov.

Vi søger at skabe et hjemligt miljø på fællesområderne, og beboeren og pårørende hjælper hinanden med at indrette boligen med egne møbler.

Salem skal være et rart sted at være for beboere, pårørende og personale. Derfor er den gode dialog og et tillidsfuldt samarbejde helt essentielt på Salem.

Fakta om Plejehjemmet Salem

 Læs mere om Salem på Sundhedsministeriets plejehjemsoversigten.dk

Nyheder fra Salem

Mad og måltider

Salem råder over en café med udsigt over Gentofte Sø. Der er også fælles spisestuer, hvor alle måltider leveres fra Salems køkken. På Salem planlægges månedsmenuen efter beboernes ønsker og behov samt Gentofte Kommunes mad- og måltidspolitik.

Salems café har åbent alle dage mellem kl. 12.00 til 13.00 (dog ikke d. 24.12.). Hver dag kan man købe varm mad, smørrebrød, kaffe og kage. Aftensmad fra Salems café skal forudbestilles tre dage før direkte til Salems køkkenmedarbejdere på tlf. 3998 8652. Caféen er åben for alle men er primært tiltænkt beboere, der får spisende gæster, pårørende til beboere på Salem, Kløckershaves beboere og andre med tilknytning til Salem.

Kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen

 

Plejehjemmet Salems historie - en pioners drøm

Ideen til plejehjemmet Salem startede allerede i 1903, da filantropen Johan Adolph oprettede et rekonvalescenthjem i sin sommerbolig i Gentofte.

Johan Adolph, der var medlem af Diakonissestiftelsens bestyrelse, brugte sin sommerbolig 'Salem', hvis navn er hentet fra biblen og betyder 'fred', til at gøre andet for socialt udsatte end blot at give penge. Johan Adolph gav patienterne massage og brugte meget tid sammen med dem, hvilket resulterede i, at en journalist døbte ham 'Jesus i Gentofte'.

I 1909 overdrog han Salem til Diakonissestiftelsen og betingede sig, at ejendommen aldrig måtte sælges eller pantsættes. Kort efter blev rekonvalescenthjemmet omdannet til sygehjem – det, vi i dag kalder for et plejehjem.

I 1950'erne fik Diakonissestiftelsen mulighed for at sælge noget af grunden fra. En stor del af grunden blev i 1963 solgt til Gentofte Kommune, der byggede plejeboligerne Kløckershave på den ene del af grunden, mens Diakonissestiftelsen byggede Salem på den anden side. De to institutioner hænger sammen i en bygning og deler café.

I 2003 - 2005 gennemgik Salem en omfattende renovering og nybygning, som Thora Arkitekter stod bag, og i dag er der nu plads til 45 beboere.

Kontakt

Plejehjemmet Salem
Mitchellsstræde 5
2820 Gentofte

T: 39 98 86 50

Du er altid velkommen til at sende en mail til: salem@gentofte.dk. Postkassen tømmes dagligt og videresendes til rette person.

Job på Plejehjemmet Salem

Alle job opslås på denne side:

Plejehjemmet Salem har 'Grøn smiley' fra Arbejdstilsynet.